Απαντήσεις στην κριτική των ανθυποψηφίων του για “κλειστό” επιμελητήριο στους πολλούς και ανεπαρκή δράση έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης δίνοντας στοιχεία και καταλήγοντας πως “Δώσαμε οικονομικό απολογισμό και παρόλη τη λάσπη δεν ακούσαμε συγγνώμη” – Κάλεσε τους ανθυποψηφίους του σε δημόσια αντιπαράθεση και αντιπαραβολή επιχειρημάτων παρουσία δημοσιογράφων

Για προσπάθεια λασπολογίας έκανε λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε από τους ανθυποψηφίους του τις τελευταίες ημέρες για “κλειστό” στους πολλούς επιμελητήριο και ελλιπή δραστηριότητα στο πλαίσιο της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.

Ο ίδιος απάντησε σε μια προς μια τις κατηγορίες που του προσήψε ο ανθυποψήφιός του, Αντώνης Ροκάκης, ενώ τόνισε ότι στις 100 εκδηλώσεις που γίνονταν κάθε χρόνο δεν παρουσιάστηκαν ποτέ οι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών, καταλήγοντας: “Δώσαμε οικονομικό απολογισμό και παρόλη την λάσπη δεν ακούσαμε συγγνώμη”

 

Αναλυτικά για τα συγκεκριμένα θέματα ανέφερε:

– Στέλνουμε Newsletter σε 5.000 email και η πόρτα είναι ανοιχτή σε όλους. Δεν γίνεται να πάμε σε 16.000 επιχειρήσεις- 16000 / 12μήνες / 300 μέρες = 4,5 χρόνια.

– Έχουμε άριστη συνεργασία με Περιφέρεια, Δήμους, Πολυτεχνείο, ΤΕΙ, ΜΑΙΧ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, Εργατικό Κέντρο, Συλλόγους, Σωματεία.

– 100 εκδηλώσεις κάθε χρόνο κάναμε, όμως είδαμε ελάχιστους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών να έρχονται και ποτέ τους επικεφαλής τους, και ειδικά στα 3 Αναπτυξιακά Συνέδρια.

– Περίπου 80 επιχειρήσεις συμμετείχαν στις 20 εκθέσεις και στις 14 επιχειρησιακές αποστολές, όταν παλιά, γινόταν μία έκθεση ανά έτος. Οι ανακοινώσεις πάντα βγαίνουν στον τύπο, στέλνονται email σε όλους και γίνονται συχνές συναντήσεις.

– Φτιάξαμε αίθουσα ΔΣ, στεγάσαμε σε όλο τον 3ο όροφο συλλόγους, εκμεταλλευτήκαμε όλους τους χώρους και ανοίξαμε στους επιχειρηματίες όλα τα γραφεία.

– Για τις πλημμύρες δυστυχώς δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος ή τους Δήμους.

– Επίσης παρά τις πολλές ενέργειες μας για την διάβρωση των ακτών ή την προστασία των επιχειρήσεων, η γραφειοκρατία και οι υπηρεσίες κινούνται σε πολύ αργούς ρυθμούς.

– Έχουμε στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Χρησιμοποιούμε ό,τι εργαλεία χρηματοδότησης υπάρχουν (ΕΣΠΑ, ΠΕΠ, ΕΤΕΑΝ) λόγω έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης, έχουμε εμπειρία, γνώση και διεθνείς διασυνδέσεις, αποτέλεσμα και έργο.

– Δεν είμαστε μάγοι και δεν υποσχόμαστε λαγούς και πετραχήλια.

– Δώσαμε οικονομικό απολογισμό και παρόλη την λάσπη δεν ακούσαμε συγγνώμη”

 

Ο κ. Μαργαρώνης απηύθυνε κάλεσμα στους ανθυποψηφίους του να συμμετάσχουν όλοι σε μια κοινού δημόσια αντιπαράθεση, εν είδει “ντιμπέιτ” παρουσία δημοσιογράφων, ώστε η παράθεση επιχειρημάτων και ο αντίλογος να γίνει δημόσια.

 

Ο κ. Μαργαρώνης ανέφερε πως αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία του 50+1 που απαιτείται στις εκλογές θεωρεί αυτονόητο πως θα υπάρξει συνεργασία για το καλό της επιχειρηματικότητας των Χανίων.

Τέλος τόνισε:

“Δουλέψαμε αυτά τα 6 χρόνια κάτω από την διαρκή πίεση της οικονομικής κρίσης (7 κυβερνήσεις) των αιφνιδιαστικών αλλαγών φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής και άλλων μέτρων που πλήγωσαν την επιχειρηματικότητα. Επίσης το 2013 και το 2014 δουλέψαμε μέσα σ ένα ασταθές νομοθετικό πλαίσιο βιωσιμότητας των ΕΒΕ λόγω της απόφασης για την ΜΗ υποχρεωτικότητα της συνδρομής. Το 2015 δεν γνωρίζαμε αν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό μιας και δεν γνωρίζαμε τα έσοδα που θα είχαμε από το ΓΕΜΗ. Όμως παρόλα αυτά ακολουθώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό μας, με αισιοδοξία, καθημερινό αγώνα, δράσεις και κατάθεση ψυχής τα καταφέραμε. Χωρίς καμία δόση εγωισμού πρέπει να γνωρίζετε ότι το ΕΒΕΧ είναι στα πέντε (5) πιο δραστήρια Επιμελητήρια της χώρας. Ο κ. Αρναουτάκης ο πιο πετυχημένος Κρητικός της τοπικής αυτοδιοίκησης μας είχε πει το εξής: “Μακάρι να υπήρχαν πολλά επιμελητήρια σαν το δικό σας” 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook