Στο Ηράκλειο έφτασε το μήνυμα «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε» για τους νέους που προετοιμάζονται για την αγορά εργασίας!

Για πρώτη φορά στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο σεμινάριο από το πρόγραμμα Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Από 13 έως 16 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, 50 νέοι, 18-30 ετών, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια από έμπειρα στελέχη της εταιρείας και της τοπικής αγοράς, που θα τους βοηθήσουν να διεκδικήσουν επιτυχώς μία θέση εργασίας.

Σκοπός του προγράμματος Youth Empowered ήταν οι νέοι της Κρήτης να αποκτήσουν δεξιότητες, απαραίτητες για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, καθοδήγηση από στελέχη της αγοράς, που είναι και οι εθελοντές μέντορες του προγράμματος, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης, ανεξαρτήτως κλάδου εξειδίκευσης. Βασικές ενότητες που καλύφθηκαν μέσα από live workshops και τις παρουσιάσεις των μεντόρων ήταν:  προσωπική κατανόηση και ανάπτυξη, αποτελεσματική αλληλεπίδραση, feedback, παρουσίαση του εαυτού μου, business planning, project management, βασικές γνώσεις οικονομικών και δεξιότητες πωλήσεων & διαπραγματεύσεων. Όλοι οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης.

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε στην εναρκτήρια εκδήλωση του τετραήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων κ. Γιώργος Αλεξάκης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Αλεξάκης δήλωσε: «Μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί ότι γεφυρώνονται οι δεξιότητες που ζητούν οι επιχειρήσεις από τους μελλοντικούς εργαζομένους τους, με τις γνώσεις που αποκομίζει κανείς από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ έρχονται σε επαφή οι νέοι που αναζητούν εργασία με επιχειρήσεις και φορείς που μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης».

Σημαντική ήταν και η παρουσία τοπικών επιχειρήσεων στο σεμινάριο. Στην ενότητα «Δεξιότητες Πωλήσεων και Διαπραγματεύσεων», την εμπειρία της μετέφερε στους συμμετέχοντες η κα Χριστίνα Χαλκιαδάκη, μέλος του Δ.Σ. της αλυσίδας Super Market ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, που  αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη ιδιωτικού τομέα της Κρήτης.

Η κα Χαλκιαδάκη δήλωσε: «Ως αλυσίδα Super Market υποδεχτήκαμε με πολύ χαρά το Youth Empowered στην πόλη μας και νιώθουμε πολύ τυχεροί που είναι η δεύτερη πόλη που πραγματοποιείται μετά τη Θεσσαλονίκη. Η Coca- Cola Τρία Έψιλον γενικά διακρίνεται για την οργανωτική της δομή και την εκπαίδευση των ανθρώπων της και είναι πολύ ωραίο που οι άνθρωποι εκτός αγοράς είχαν αυτή την εμπειρία. Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε ποια είναι τα ζητούμενα στην αγορά εργασίας και με ποια κριτήρια αξιολογούνται σήμερα οι άνθρωποι στην αγορά». Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μία διαδραστική συζήτηση με θέμα την «Ηγεσία» και συνομιλητές την κα Αλεξάνδρα Μανουσάκη και τον σύζυγό της Afshin Molavi, επικεφαλής της ομώνυμης Οινοποιίας. «Είναι ωραίο να υπάρχει ένα πρόγραμμα όπως αυτό, όπου μπορεί ο καθένας να μιλήσει να ρωτήσει και να είναι σαν ένα σημείο αναφοράς για τα άτομα που θέλουν να βρουν την επαγγελματική τους πορεία».

Το Youth Empowered διαθέτει μία δωρεάν, ανοιχτή σε όλους τους νέους πλατφόρμα e-learning, το youthempowered.gr. Εκεί, μπορούν να παρακολουθήσουν, δωρεάν και σε ένα διαδραστικό περιβάλλον, online σεμινάρια από εθελοντές μέντορες, καταξιωμένα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και των συνεργατών του προγράμματος. Η πλατφόρμα προσφέρει μεταξύ άλλων,  εκπαίδευση σε απαραίτητες προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες με τη μορφή e-learnings, έγκυρο και αξιόπιστο test αυτοαξιολόγησης, αλλά και επικοινωνία και δικτύωση με στελέχη της αγοράς.

Το Youth Empowered υλοποιείται μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως ο στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος kariera.gr, καθώς και φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση. Στόχος του, να δώσει σε 20.000 νέους μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 48 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρεία (Amita, Frulite, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ), ενώ επίσης διανέμει τα snacks TSAKIRIS, τα ενεργειακά ποτά Monster και τον καφέ Lavazza. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου, Brown-Forman και Gruppo Campari.

Μάθετε περισσότερα στο gr.coca-colahellenic.com  και στο Facebook: www.facebook.com/CocaCola3E

Το δίκτυο συνεργατών και υποστηρικτών του Youth Empowered

Οι συνεργάτες του προγράμματος συμβάλλουν στο σκοπό του προγράμματος εθελοντικά, προσφέροντας περιεχόμενο, μέντορες και δυνατότητες δικτύωσης. Στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος είναι το Kariera.gr. Με την εμπειρία και εξειδίκευσή του στη διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού, βοηθά στη συνολική διεξαγωγή του προγράμματος, την πρόσκληση των συμμετεχόντων, την ενίσχυση του περιεχομένου, και την ενημέρωση για διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Συνεργάτης Εκπαίδευσης είναι η Humanis ΗR Consultants, μια ομάδα Εκπαιδευτών και συμβούλων με σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, που επιμελείται το περιεχόμενο των εκπαιδεύσεων και τη διεξαγωγή των σεμιναρίων. Το Job Pairs, με εξειδίκευση στο mentoring, συμβάλει στην επιμέλεια και την οργάνωση του δικτύου των μεντόρων και την εξασφάλιση της άριστης σχέσης μεταξύ μέντορα και εκπαιδευόμενου. To Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος Κ.Ε.Μ.ΕΛ., παρέχει στους νέους επαγγελματική καθοδήγηση από τα μέλη του – ενεργά ή πρώην ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων ελληνικών ή διεθνών εταιρειών – που συμμετέχουν σε ρόλο μέντορα και εισηγητή. Η Marketing Greece συνεισφέρει στο πρόγραμμα με ανάπτυξη περιεχομένου σχετικού με επαγγελματικές δεξιότητες στον τομέα του τουρισμού. Η εταιρεία Owiwi προσφέρει ένα έγκυρο και αξιόπιστο, ψυχομετρικό εργαλείο τελευταίας γενιάς υπό τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Η εταιρεία PwC Greece, συνεισφέρει στην ενίσχυση του δικτύου των μεντόρων και στο περιεχόμενο του προγράμματος, πάνω στο αντικείμενο εξειδίκευσής της. Το πρόγραμμα ReGeneration, συμβάλει στην επικοινωνία με νέους υποψηφίους και την ενίσχυση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τέλος, το StartUpGreece, συμβάλλει στο πρόγραμμα, υποστηρίζοντας τους συμμετέχοντες, που επιθυμούν να ξεκινήσουν μία δική τους επιχείρηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook