Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, τιμώντας τα εκατόχρονα της Επανάστασης, οργανώνει μία ημερίδα με συζητήσεις στις 25 Νοέμβρη στην κεντρική αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων από τις 5μμ έως τις 9μμ.
 
Εκατό χρόνια από τη μεγάλη Επανάσταση των εργατών και των εργατριών στη Ρωσία το 1917, τα επαναστατικά μηνύματα του μαρξισμού είναι πιο επίκαιρα από ποτέ σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Η εκδήλωση φιλοδοξεί με τη συμβολή όλων των συμμετεχόντων να απαντήσει στα ερωτήματα του κόσμου που αντιστέκεται σήμερα: πως μπορούν να νικήσουν οι αγώνες διεθνώς απέναντι στη λιτότητα και τα μνημόνια, τον πόλεμο, το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, την καταπίεση; Ποια Αριστερά μπορεί να τους οδηγήσει στη νίκη; Τι προσανατολισμούς μας δίνει η νικηφόρα επανάσταση της Ρωσίας και η επαναστατική παράδοση;
 
Στον χώρο της εκδήλωσης θα φιλοξενείται έκθεση αφίσας και ζωγραφικής από τη Ρώσικη Πρωτοπορία ενώ πριν την πρώτη συζήτηση θα προβληθεί σύντομο βίντεο με αποσπάσματα από τις μεγάλες αλλαγές που έφερε η εργατική επανάσταση στη μουσική, τη ζωγραφική και τον κινηματογράφο. Επίσης, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου με εκδόσεις για τη Ρώσικη Επανάσταση, την ιστορία του εργατικού κινήματος, αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά βιβλία, βιβλία πολιτικής και μαρξιστικής θεωρίας.
 
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε για να συμβάλουμε όλοι και όλες μαζί στο γιορτασμό της μεγάλης επετείου αλλά και στα πολύτιμα συμπεράσματα που έχει να μας δώσει για το σήμερα!

Διοργανώνεται από τους τοπικούς πυρήνες του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στα Χανιά (ΣΕΚ, συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Οκτώβρης 1917 – 100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση στα ΧΑΝΙΑ το ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11 στο Εργατικό Κέντρο στις 5μμ – 9μμ –με προβολή βίντεο, με έκθεση αφίσας και βιβλίου
 
• Η εργατική τάξη και οι Μπολσεβίκοι – η διαλεκτική της νίκης
ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη
 
 • Τα διδάγματα του Οκτώβρη σήμερα
ομιλήτρια: Μαρία Στύλλου, υπεύθυνη σύνταξης του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook