Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 20.00 η Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ στο Ρέθυμνο εγκαινιάζει την έκθεση Σύγχρονης Τέχνης της εικαστικού Χρυσούλας Σκεπετζή «Πεζός & δρόμος»

Επιμέλεια έκθεσης: Κων/νος Πρώιμος, Ιστορικός Τέχνης, Επιμελητής εκθέσεων και καθηγητής ιστορίας της τέχνης στο Ανοιχτό Παν/μιο 

Διάρκεια έκθεσης: 07-12-2017 έως 07-01-2017
Ώρες λειτουργίας καταστημάτων
Δ/νση: Γοβατζιδάκη 18, παλιά πόλη Ρέθυμνο, τηλ. 2831050271

Η πρωτόγονη κωδικοποίηση χαρακτήρων και τοπίων κυριαρχεί στη ζωγραφική σκηνή από το 1980 τόσο σε τάσεις νεοξπρεσιονιστικές τάσεις όσο και σε εννοιολογικές.[1] Η κωδικοποίηση αυτή παρούσα στον A. R. Penck και στον Mimmo Paladino, επιτρέπει στην έννοια να αναδυθεί ως κυρίαρχη λειτουργία της ζωγραφικής. Η Σκεπετζή ακυρώνει τη συναισθηματική αντίδραση στη δουλειά της με τον τρόπο των φωτορεαλιστών Richard Estes και Chuck Close[2] και σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρεί από τις εικόνες της κάθε αίσθηση βάθους ή περιβάλλοντος που θα μπορούσε να προσανατολίσει τον θεατή, τοποθετώντας τα πλήθη της σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στο χώρο. Αντίθετα λιώνει τα στερεά σώματα των υποκειμένων της, κρύβει τη σωματικότητά τους πίσω από ρούχα και υποβαθμίζει τη γραμμή, τον τόνο και το περιβάλλον, αντικαθιστώντας το τελευταίο με εφημερίδες που κολλά πάνω στον καμβά, κάνοντας τη γραπτή επιφάνεια της εφημερίδας τη σκηνή πάνω στην οποία κινούνται τα υποκείμενά της.
*Απόσπασμα από την κριτική του Κων/νου Πρώιμου, Επιμελητή, Ιστορικού τέχνης και καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Ανοιχτό Παν/μιο

Στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης έργων της Χρυσούλας Σκεπετζή “πεζός και δρόμος”, στη γκαλερί Μορφές , θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις:

1. Εικαστική δράση για παιδιά Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σάββατο, 9 και 16.12.2017 (10.00-13.30)
Μια ιστορία σ’ ένα κουτί 
Συντονίστρια: χρυσούλα Σκεπετζή

Με ανακυκλωμένα υλικά και χρώματα θα αφηγηθούμε ιστορίες εμπνευσμένες από τις εικαστικές εγκαταστάσεις της έκθεσης.

2. Αφηγήσεις με αφορμή τις εικαστικές εγκαταστάσεις για ενήλικες
Δευτέρα, 18.12.2017 (18.00-20.00)
-Τι έχεις στο κουτί σου, Πανδώρα;
-Πουλιά. Δες…
Συντονίστρια: Ειρήνη Γαβριλάκη, αρχαιολόγος, συγγραφέας

Μέσα από τη βιωματική προσέγγιση των εικαστικών εγκαταστάσεων της έκθεσης και με ένα κείμενο του Μίλτου Σαχτούρη, θα επιχειρήσουμε να απελευθερώσουμε τα πουλιά που κούρνιασαν στα κουτιά της δικής μας ζωής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook