Συλλαλητήριο κατά των βάσεων με φόντο μάλιστα την επίθεση νατοϊκών στρατιωτικών σε βάρος Χανιώτη, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά

Στην αντιπολεμική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων καταδικάστηκε η επίθεση σε βάρος του Χανιώτη αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού όπως καταγγέλθηκε από συγγενείς.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία Αντίστασης:

“Μια σημαντική εμπειρία πραγματικού και όχι εικονικού αγώνα, κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς και την τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων λακέδων τους, αποκτήθηκε από ένα αξιόλογο αριθμό αγωνιστών (κυρίως νέων) στην πόλη μας.  Το δυναμικό αυτό έδωσε τη μάχη με αφορμή το δολοφονικό χτύπημα νατοϊκών στον Π. Σαπουνάκη, ν’ αποκαλυφθούν συνολικότερα οι επικίνδυνες συνέπειες από την αναβάθμιση της βάσης  της Σούδας που εξελίσσεται συνεχώς.

Το πνεύμα  κοινής δράσης που κινήθηκε αυτό το δυναμικό, με καθοριστικό το ρόλο της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, κατάφερε να εκφράσει τη μαζική οργή των Χανιωτών.

Η οργή αυτή, μετά από χρόνια σιωπής είναι αλήθεια, μας εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους όλες τις προηγούμενες μέρες που ήρθαμε σε επαφή με το Χανιώτικο λαό  προπαγανδίζοντας τη συγκέντρωση και καταγγέλλοντας τη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. 

Κινηθήκαμε κόντρα στις ελεεινές τοποθετήσεις νομαρχών και δημάρχων και στην πολύχρονη κυβερνητική πολιτική ωραιοποίησης των βάσεων, της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο και στον καθαγιασμό των ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών.

Η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση (150-200 άτομα) ήταν μικρή. Η μαζική αγανάκτηση θέλει αρκετό δρόμο για να βρει το κουράγιο να βγει ξανά στο δρόμο. Όμως ο συντονισμός (συλλογικότητες, οργανώσει, αγωνιστές) ενάντια στις βάσεις κατέγραψε άλλο ένα σημαντικό  βήμα  στην κοινή προσπάθεια μετά τη μαζικοποίηση της πορείας της 17 Νοέμβρη στην οποία συνέβαλε με την αποφασιστική παρέμβασή της. είναι σίγουρο πως όχι μόνο δεν τελειώσαμε, μα τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας. όμως μια σειρά αγωνιστές νιώθουμε ήδη πως ο αγώνας μας έχει αποτελέσματα και πως είναι μαζί μας ο λαός. Να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε το λαό, να του απευθυνόμαστε μονίμως και να παίρνουμε και να του δίνουμε κουράγιο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι.”

 

 
Φωτο Νίκος Ζωγραφάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook