Από την Κυριακή θα εκδηλωθούν βροχές στα νότια του νησιού και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός το ΣαββατοΚύριακο με μικρές πιθανότητες για κάποιες ασθενείς τοπικές παροδικές βροχές, ενώ αλλαγή του καιρού με βροχές αναμένεται απο την Κυριακή το απόγευμα απο τα νότια η οποία θα επεκταθεί στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές του νησιού μας.

Το κύριο χαρακτηριστικό στην αλλαγή αυτή του καιρού θα είναι η ενίσχυση των ανέμων για τη Δευτέρα και την Τρίτη, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από την Κυριακή το απόγευμα

Ασθενής διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα αναμένεται να προκαλέσει λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τη διάρκεια του ΣαββατοΚύριακου στην Κρήτη, ενώ ένα Βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει από τα δυτικά τη χώρα μας θα αλλάξει για λίγο το σκηνικό του καιρού με βροχές αρχικά από την Κυριακή το απόγευμα από τα νότια και τη Δευτέρα σε περισσότερες περιοχές της Κρήτης. Οι άνεμοι παραμένουν ασθενείς ευνοώντας τις πρωινές ώρες το σχηματισμό ομίχλης κατά τόπους,  ενώ και η διακύμανση της θερμοκρασίας θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων αναμένεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε ολόκληρη την Κρήτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες:

Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και μικρή πιθανότητα για ασθενή παροδική βροχή κατά τόπους. Τις πρωινές ώρες ευνοείται ο σχηματισμός ομίχλης κατά τόπους

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝοτιοΔυτικές έως και Δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά και τα νότια της Κρήτης με ένταση 2 έως 3 Μποφώρ, ενώ από ΝοτιοΑνατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση θα πνέουν στα ανατολικά του νησιού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους  11°C έως τους  20°C

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Καλός γενικά θα παραμείνει ο καιρός και την Κυριακή με λίγες νεφώσεις οι οποίες όμως σταδιακά αναμένεται να πυκνώσουν στα νότια από τις απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν οι πρώτες βροχές με σταδιακή επέκταση και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 4 Μποφώρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν από Νότιες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σταδιακά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι από ΝΔ έως και Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει έως και 6 Μποφώρ, ενώ στα πελάγη θα φθάνει έως και τα 7 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Περιορισμένες βροχές, σε τοπικό επίπεδο,  αναμένονται για την Τρίτη αλλά με τους ανέμους να διατηρούνται ενισχυμένοι ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγαλύτερη πτώση.