Να καταβληθούν κανονικά οι αμοιβές του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ καθώς και των 130 εργαζόμενων στις αρχαιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού, ζητά με ερωτήσεις του στα αρμόδια υπουργεία ο Β. Κεγκέρογλου

Με ερωτήσεις του, προς τα Υπουργεία Υγείας ,Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών και Εργασίας, Κοιν.Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να καταβληθούν κανονικά οι αμοιβές του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ καθώς και των 130 εργαζόμενων στις αρχαιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής: 

1.Στην ερώτηση για το επικουρικό προσωπικό αναφέρει ότι:

 «Η θητεία του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ ανανεώθηκε ως 31/12/2018 αλλά φαίνεται ότι δεν ανανεώθηκε η υποχρέωση των νοσοκομείων να καταβάλλουν τους μισθούς στους εργαζομένους.

Αποτέλεσμα της προχειρότητας με την οποία διαχειρίζεται η Κυβέρνηση το θέμα, είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι εδώ και δύο μήνες, αφού πολλοί επίτροποι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να εγκρίνουν τα εντάλματα.

Επειδή το φαινόμενο των απλήρωτων εργαζόμενων έχει επεκταθεί στο δημόσιο τομέα επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ερωτάσθε κε Υπουργέ

Θα ασχοληθείτε επιτέλους με το πρόβλημα και τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τον κόπο τους;»

2.Στην ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους στις αρχαιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει ότι:

«Σε απόγνωση βρίσκονται εκατό τριάντα (130) οικογένειες των εργαζομένων στην καθαριότητα των αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, αφού είναι απλήρωτοι 6 μήνες τώρα και προσλήφθηκαν τον Απρίλιο του 2016 και μετά την παράταση της σύμβασής τους τον Ιούνιο του 2017, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί

1)Έχετε μήπως την εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των αρχαιοτήτων είναι πλούσιοι και δουλεύουν από χόμπι,χωρίς να χρειάζεται να αμείβονται;

2)Έχετε πρόθεση να ασχοληθείτε με το πρόβλημα που έχετε προκαλέσει στις εκατόν τριάντα (130) αυτές οικογένειες;».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook