Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών:

«H 25η Νοεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»,  μας υπενθυμίζει την υποχρέωση που έχουμε ως άτομα, αλλά και ως κοινωνία, να επαγρυπνούμε με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών βίας και να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην εξάλειψή τους.

Η βία κατά των γυναικών συνιστά παραβίαση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών. Για τον λόγο αυτό η Νέα Δημοκρατία, χαράσσει πολιτικές που στοχεύουν στην ισχυροποίηση των γυναικών μέσα στο οικογενειακό, εργασιακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς, με την κοινωνία πολιτών και με το ευρύτερο γυναικείο κίνημα. 

Θεωρούμε ότι ενδυναμώνοντας την παρουσία των γυναικών σε όλες τις διαστάσεις της κοινωνικής ζωής, τους δίνουμε την απαραίτητη ώθηση να γνωστοποιούν τυχόν περιστατικά κακοποίησής τους σε πιστοποιημένους φορείς, να τα συζητούν και να αναζητούν από κοινού τρόπους επίλυσής τους.

Στόχος μας μια ισότιμη και δίκαιη κοινωνία στην οποία η κάθε μορφής βία δεν θα έχει χώρο να αναπτυχθεί και πολύ περισσότερο τη δυνατότητα να παραμένει ατιμώρητη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook