Επιστολή του Γιώργου Χατζηδάκη αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σε τρία καίρια, όπως τα κατονομάζει, ερωτήματα αναφορικά με τις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου απαντά ο Γιώργος Εμμ. Χατζηδάκης, υποψήφιος τμήματος υπηρεσιών με την "Επιμελητηριακή Σύμπραξη".

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηδάκη η "Επιμελητηριακή Σύμπραξη" επιδιώκει ένα επιμελητήριο, μεταξύ άλλων, καινοτόμο και χρήσιμο για τις επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου.

"(...) χρήσιμο  σε όλες τις επιχειρήσεις του Νομού μας και στην τοπική κοινωνία συνολικά, κυρίως ακηδεμόνευτο, με στελέχη που νοιάζονται για την καθημερινότητα των τοπικών επιχειρήσεων, γνωρίζουν τα προβλήματα τους και σκοπεύουν να εργαστούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό για την βελτίωση των γενικότερων συνθηκών λειτουργίας τους."

Επιπλέον, μέσα από την επιστολή του ζητά την στήριξη του κόσμου προς το πρόσωπο του, με την ψήφο τους.

Ολόκληρη η επιστολή του Γιώργου Εμμ. Χατζηδάκη

1. Γιατί να προσέλθω; Τι μου προσφέρει το Ε.Β.Ε.Η; 

Σε διαβεβαιώνω ότι γνωρίζω καλά την, μεταξύ των συναδέλφων και, εν πολλοίς, όχι άδικα, επικρατούσα άποψη για τον  θεσμό. Σε καλώ, παρόλα αυτά, να προσέλθεις επειδή:Το Ε.Β.Ε.Η αφορά ή θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να αφορά όλους μας και επειδή δεν σου αρμόζει ο ρόλος του, εξ αποστάσεως, παρατηρητή. Έχεις, ή ελπίζω ότι θα επιδιώξεις να αποκτήσεις, άποψη και για τους επικεφαλής και για τους, ανά τμήμα, υποψηφίους των διεκδικητών συνδυασμών.Ως μέλος του Ε.Β.Ε.Η δικαιούσαι, πρέπει, και ελπίζω ότι θα ασκήσεις το δικαίωμα σου να επιλέξεις, εσύ και όχι άλλοι, εκείνους που μπορούν και θέλουν να διοικήσουν  το Επιμελητήριο μας καλύτερα, τα επόμενα 5 χρόνια.            

2.Γιατί να στηρίξω την <<Επιμελητηριακή Σύμπραξη>> και τον Μηνά Μελισσείδη;

Επειδή ο επικεφαλής και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του επιθυμούν και επιδιώκουν ένα Επιμελητήριο αντάξιο του θεσμικού του ρόλου, πρωτοπόρο, καινοτόμο, οικονομικά ανεξάρτητο άρα και βιώσιμο, εξωστρεφές και προσιτό, ουσιωδώς  προσβάσιμο και χρήσιμο  σε όλες τις επιχειρήσεις του Νομού μας και στην τοπική κοινωνία συνολικά, κυρίως ακηδεμόνευτο, με στελέχη που νοιάζονται για την καθημερινότητα των τοπικών επιχειρήσεων, γνωρίζουν τα προβλήματα τους και σκοπεύουν να εργαστούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό για την βελτίωση των γενικότερων συνθηκών λειτουργίας τους.

Επειδή σκοπεύουν να το καταστήσουν πραγματικό σπίτι και ουσιαστικό συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη όλων, ανεξαιρέτως, των επιχειρήσεων του Νομού μας.Επειδή είναι ανάγκη να γίνουν οι απαιτούμενες ανατροπές για να καταστεί η επιχειρηματικότητα βιώσιμη και αειφόρα. Να ξαναγίνει ανταγωνιστική και να στηριχθεί και πάλι στην παραγωγή και τις εξαγωγές με σεβασμό στον άνθρωπο, το περιβάλλον, τον τόπο.Επειδή αφουγκράστηκε τις ανάγκες φορέων και συναδέλφων κάθε κλάδου και σκοπεύει να επιδιώξει συνέργειες με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου και επειδή  το Επιμελητήριο πρέπει, επιτέλους, να δικαιολογήσει την ύπαρξη και να εκπληρώσει, ουσιωδώς, τον ρόλο του. Επειδή, εν τέλει, οι τοπικές επιχειρήσεις και αξίζουν και δικαιούνται, καλύτερα. Επειδή είναι ο συνδυασμός ο οποίος δεσμεύεται ότι την επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, αντίθετα θα επιδιωχθεί, στον βαθμό που του αναλογεί, η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και σύμπραξη μεταξύ συνδυασμών και εκλεγμένων συμβούλων.

3. Ποιον/α υποψήφιο/α να ψηφίσω;

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το σύνολο των στελεχών της <<Επιμελητηριακής Σύμπραξης>> (ας επιτραπεί αναφορά στα στελέχη του συνδυασμού μας και μόνο) είναι άνθρωποι καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά και χαίρουν της εκτίμησης των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας, συνολικά. Ο ίδιος κατέρχομαι υποψήφιος στο τμήμα <<υπηρεσίες>> και ζητώ την στήριξη  σου  επειδή θέλω να πιστεύω ότι είναι γνωστό, τουλάχιστον μεταξύ όσων  παρακολουθούν τα τοπικά, και όχι μόνο, πράγματα, ότι έχω εργαστεί συστηματικά και άοκνα μα κυρίως οργανωμένα και με πάντα τεκμηριωμένες παρεμβάσεις υπέρ των δίκαιων και καλώς νοούμενων συμφερόντων των συναδέλφων κάθε κλάδου από όποιο συνδικαλιστικό ή και άλλο μετερίζι με έταξαν τιμώντας με με την εμπιστοσύνη τους.Παρεμβάσεις με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.Ζητώ την στήριξη της υποψηφιότητας μου επειδή θέλω να πιστεύω ότι η μέχρι σήμερα πορεία και δράση μου, πάντα με την ουσιαστική και χρήσιμη στήριξη των κατά καιρούς και κατά περίπτωση συνεργατών, με έχουν εφοδιάσει με την απαραίτητη εμπειρία και γνώση ώστε να συμβάλλω με ουσιώδη και χρήσιμο τρόπο και στον θεσμό του Επιμελητηρίου.

Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη, καλό και έντιμο αγώνα στο σύνολο των συνδυασμών, στους δε υποψηφίους αυτών, καλή προσωπική επιτυχία.

Γιώργος Εμμ. Χατζηδάκης, υποψήφιος τμήματος υπηρεσιών με την <<Επιμελητηριακή Σύμπραξη>>.