Αυτό το βραβείο έρχεται ως επιστέγασμα ενός πολύ δραστήριου έτους για τον κ. Μαρινάκη και τον όμιλο Capital Group  

Ο Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp. κ. Ευάγγελος Μαρινάκης βραβεύθηκε ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία» στα βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards.

Αυτό το βραβείο έρχεται ως επιστέγασμα ενός πολύ δραστήριου έτους για τον κ. Μαρινάκη και τον όμιλο Capital Group, καθώς επέκτεινε σημαντικά τις δραστηριότητές του στους κλάδους των τάνκερ, των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και χύδην ξηρού φορτίου. Αύξησε τον υπό διαχείριση στόλο κατά 17 πλοία, σε σύνολο 71 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 45 δεξαμενόπλοιων, 19 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 7 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Πέρα από τη ναυτιλία, το 2017, ο κ. Μαρινάκης συνέχισε να δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και φιλανθρωπικών ενεργειών, οι οποίες περιλαμβάνουν: την εξαγορά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Nottingham Forest, την εξαγορά του ΔΟΛ, την δημιουργία στον Πειραιά ενός μνημείου για τα θύματα της γενοκτονίας του Πόντου, την φιλοξενία συνεδρίου του πανεπιστημίου του Harvard και την υπογραφή από τον Ολυμπιακό και τη Barcelona διακήρυξης σχετικά με τον αθλητισμό ως μέσο κοινωνικής ένταξης μεταναστών και άλλων ασθενών κοινωνικών ομάδων και τέλος την ανανέωση της πρωτοποριακής συνεργασίας του Ολυμπιακού με τη Unicef για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η 14η διοργάνωση των Lloyd’s List Greek Shipping Awards φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental όπου ήταν παρόντες 1.200 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών εξεχουσών προσωπικοτήτων της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας. 

Παρουσιάζοντας στον κ. Μαρινάκη το βραβείο του, ο κ. Nigel Lowry της Lloyd’s List σχολίασε:

«Ο Ευάγγελος Μαρινάκης αποτέλεσε εξέχουσα υποψηφιότητα για το φετινό βραβείο. Οι δυναμικές του επιχειρηματικές κινήσεις στους τρεις τομείς δραστηριοποίησης της Capital Group: τάνκερ, εμπορευματοκιβώτια και πλοία ξηρού φορτίου, αντανακλούν τις θετικές προοπτικές και τάσεις που όλο και περισσότερο παρατηρούμε στον κλάδο. Ο κύριος Μαρινάκης βρέθηκε μπροστά από τις εξελίξεις, όπως δείχνει η επένδυση του ενός δισεκατομμυρίου εντός του 2017.

» Παρόλο που αξίζει ξεκάθαρα το βραβείο μόνο για τις ναυτιλιακές του δραστηριότητες, είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός ότι βρίσκει χρόνο να ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα πολύ σημαντικών φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, καθώς και άλλες επιχειρήσεις στον αθλητισμό και τα μέσα ενημέρωσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Είναι πράγματι ένας πολύ άξιος νικητής».
 
Ο Ευάγγελος Μαρινάκης δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Lloyd’s List για τη διοργάνωση των αποψινών βραβείων. Αποτελεί την παραδοσιακή φωνή του κλάδου μας και είμαστε όλοι ευγνώμονες.

» Είμαι περήφανος για τη σύμπτωση να γεννηθώ Έλληνας και να ασχολούμαι με τη Ναυτιλία. Στον ναυτιλιακό κόσμο, μαθαίνει κανείς από την αρχή πώς να αντιμετωπίζει και να ανταγωνίζεται ψηλά κύματα, τεράστιες εταιρείες και πολύ ταλαντούχους, έξυπνους και έμπειρους ανθρώπους.
Επομένως, για να επιτύχει κανείς σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να εργαστεί σκληρά, να αποδίδει, να έχει πίστη και να είναι συνεπείς απέναντι στις απαιτήσεις της βιομηχανίας μας, οι οποίες αυξάνονται σχεδόν καθημερινά. Κατά τη διάρκεια αυτού του υπέροχου και δύσκολου ταξιδιού, μαθαίνει πώς να πολεμά και να είναι νικητής.

» Για να τα κατορθώσει αυτά, πρέπει να έχει κανείς τους κατάλληλους συναδέλφους στο πλάι του, άριστα καταρτισμένα πληρώματα και μια οικογένεια που να τον στηρίζει και να στέκεται δίπλα του. Τους ευχαριστώ όλους πολύ για την πίστη και την εμπιστοσύνη τους προς εμένα.

» Η επιτυχία μας στη ναυτιλία, μας επέτρεψε να συνεισφέρουμε σημαντικά και να είμαστε νικητές και σε άλλους τομείς δραστηριότητας: στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου φυσικά, στην Ελλάδα και στην Αγγλία, στα Media και στον αγαπημένο μας Δήμο Πειραιά.

» Τα επιτεύγματά μας στην Ναυτιλία μας δίνουν την δύναμη να συνεισφέρουμε ό,τι καλύτερο στην κοινωνία. Η ανεξαρτησία από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση (ιδιαίτερα την ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μας δίνει την ελευθερία να εκφράζουμε τη γνώμη μας και τις απόψεις μας για τη χώρα μας και τις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.

» Ο Θεός να ευλογεί τη χώρα μας και όλους μας. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook