Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην παιδεία θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών με τιμώμενο τον δάσκαλο χημείας και  πρώην Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Χανίων Δημοσθένη Μαρκογιαννάκη.

Η εκδήλωση με θέμα «Η ΕΕΧ και οι εξελίξεις στην Παιδεία» θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα διαλέξεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Το πρόγραμμα  της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Α) ομιλία της Προέδρου της ΕΕΧ Φιλλένιας Σιδέρη με θέμα:   

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.  Η ομιλία αυτή σκοπό έχει να περιγράψει τις συνέπειες των νέων μέτρων για την παιδεία που υποβαθμίζουν τις φυσικές επιστήμες στο Λύκειο και να αναλύσει τις θέσεις των Επιστημονικών Ενώσεων και ιδιαίτερα των ΧΗΜΙΚΏΝ για αυτά. 

Β) ομιλία του Αντώνη Χρονάκη  Πρόεδρου του Τμήματος Παιδείας και Χημικής Εκπαίδευσης σχετικά με τις  δράσεις του ΤΠΧΕ το τελευταίο εξάμηνο καθώς και το μελλοντικό σχεδιασμό του (όπως η  Ολυμπιάδα Χημείας 2017  ο      Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας 2017 – 18 και το EUSO 2017 – 18).

Γ) Αφιέρωμα αναφορά στην εκπαιδευτική και συνδικαλιστική δράση του χημικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρκογιαννάκη Δημοσθένη που συνταξιοδοτήθηκε  πρόσφατα,  από τον Ευτύχη Πεντάρη Πρόεδρο του Π.Τ Κρήτης της ΕΕΧ και τον Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Χανίων Νίκο Αναστασάκη. 

Δ) Χαιρετισμό από τον τιμώμενο και  τέλος,
 
Ε) ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά πειράματα χημείας από τους συνεργάτες του ΕΚΦΕ.

Σε ανακοίνωσή του το Π.Τ Κρήτης καλεί όλους τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία και να τιμήσουν τον αποχωρήσαντα από την υπηρεσία του συνάδελφό τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook