Στις 2/3/4 Δεκεμβρίου θα κληθούμε να εκλέξουμε την νέα διοίκηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Δεν πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας και δημοσίων σχέσεων.

Ούτε επιθυμούμε να μετατρέψουμε αυτή τη διαδικασία σε μια καταγραφή δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ή του ΚΚΕ όπως έντεχνα έχουν προ-σχεδιάσει οι λοιποί υποψήφιοι.

Οι διαπιστώσεις μας βρίσκουν σύμφωνους το σύνολο των συναδέλφων,μιας και οι τοπικές επιχειρήσεις σήμερα βάλλονται περισσότερο από ποτέ.

Έχουν να αντιμετωπίσουν την σκληρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια,η οποία καταγράφεται με την επιθετική φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης αλλά και την εξάντληση της αγοραστικής δύναμης τόσο των καταναλωτών όσο και του κλάδου γενικότερα, ενώ παράλληλα  σε τοπικό επίπεδο η εισβολή με την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Κινέζικών καταστημάτων επιδρά αρνητικά  στην διαμόρφωση ενός υγιούς κλίματος επιχειρηματικότητας.

Οι τράπεζες ως σήμερα αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η απερχόμενη  διοίκηση του ΕΒΕΗ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα και να σταθεί με όραμα στις προκλήσεις των καιρών,αλλά  και να αφουγκραστεί τις ανάγκες του δοκιμαζόμενου επαγγελματία και επιχειρηματία σε όλους τους κλάδους.

Στα έξι χρόνια της διοίκησης της απέτυχε να λειτουργήσει με ανοιχτές πόρτες και ευήκοα ώτα.

Αναλώθηκε σε μη ουσιαστικές πρακτικές και αναποτελεσματικές μεθόδους διοίκησης με αλαζονεία,σπατάλη και υπεροψία.

Οι δικές μας προτάσεις είναι ξεκάθαρες.

Ο συνδυασμός μας ΑΥΤΟΦΩΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ είναι έτοιμος να αποδείξει στην πράξη από την πρώτη κι όλας μέρα ότι θα συγκρουστεί με όσους στέκονται απέναντι στην επιχειρηματικότητα,και την τοπική οικονομία.

Θα στηρίξει με σθένος την τοπική πρωτοβουλία και θα δημιουργήσει το περιβάλλον που χρειάζεται ο σύγχρονος επαγγελματίας και η επιχείρηση με όραμα και καινοτόμες προτάσεις και σχέδια γιατί πολύ απλά υποστηρίζει τον Επιμελητηριακό θεσμό ως ένα ζωντανό κύτταρο συμβουλευτικό, προστατευτικό και δραστήριο προς όλους ανεξαιρέτως.

Θα συνεργαστεί με το σύνολο των τοπικών και όχι μόνο φορέων,για την προκοπή των επιχειρηματικών και επαγγελματικών σχεδίων τόσο της μικρής όσο και μεγάλης επιχείρησης του Νομού.

Η πρόταση μας δεν αποκλείει κανένα συνάδελφο.

Η πρόταση μας αφορά το μέλλον της τοπικής επιχειρηματικής δράσης μακρυά από κομματικά συμφέροντα και μικροπολιτικές πρακτικές.

Είμαστε όλοι (όσοι μετέχουμε στον συνδυασμό αυτό),πραγματικά ανεξάρτητοι και αυτόφωτοι,χωρίς να δίνουμε αναφορά σε πολιτικά γραφεία όπως οι υπόλοιποι υποψήφιοι συνδυασμοί,γι αυτό είμαστε δυνατοί.

Σας καλούμε με την συμμετοχή και την ψήφο σας να μας δώσετε την δύναμη που χρειαζόμαστε για να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Οι προτεραιότητες όλων μας πρέπει να γίνουν πράξη,και οι κοινοί μας στόχοι να πάρουν την μορφή που σήμερα έχουμε ανάγκη.

Αξίζουμε όλοι μια ευκαιρία για να σας αποδείξουμε ότι υπάρχει ο δρόμος που θα μας φέρει πιο κοντά σε αυτό για το οποίο πιστεύουμε και εργαζόμαστε.

O Γιώργος Φασουλάκης είναι υποψήφιος Πρόεδρος ΕΒΕΗ, επικεφαλής του συνδιασμού ΑΥΤΟΦΩΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ