Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των τριών Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, που σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα το 1975 – Μεταξύ αυτών και ο Χανιώτης Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Μπούρλος.

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των τριών θανατοθέντων εν διατεταγμένη υπηρεσία Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνο Μπούρλο, Υπολοχαγό (ΕΜ) Περικλή Μελιδονιώτη και Ανθυπολοχαγό (ΠΖ) Ιωσήφ Κατσάρο, ετέλεσε την 26η Νοεμβρίου , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, στο Ύψωμα «Σύνορα» του όρους Βερτίσκου.

Το αεροπορικό ατύχημα είχε σημειωθεί στις 27/11/1975, όταν ένα αεροσκάφος τύπου U-17A Cessna, το οποίο είχε απογειωθεί από την 10η Λ.Α.Σ. της Χ΄ Μεραρχίας Πεζικού Σερρών με προορισμό το αεροδρόμιο στο Σέδες Θεσσαλονίκης, προσέκρουσε και συνετρίβη στο έδαφος, πλησίον της περιοχής των Κρύων Νερών και Β.Δ. του Σοχού, σε υψόμετρο 1078 μέτρων.

Κατά την διάρκεια της συγκινητικής τελετής, παρόντες ήταν ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής του Λαγκαδά, Ανώτεροι και Κατώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, καθώς επίσης και οι κατά σάρκα συγγενείς των τριών πεσόντων ηρώων Αξιωματικών.

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, η κατάθεση Στεφάνου εκ μέρους του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. και η τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ηρώων, ενώ η σεμνή τελετή τελείωσε με τον μας Εθνικό Ύμνο.

Όρος Βερτίσκος, 27 Νοεμβρίου 1975

Λοχαγός Μελιδονιώτης Περικλής, χειριστής Α/φων της Αεροπορίας Στρατού. Είχε τοποθετηθεί στον 10ο Λόχο Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ), της Χ Μεραρχίας Πεζικού, που είχε έδρα τη πόλη των Σερρών.

Την 27η Νοεμβρίου 1975, ως κυβερνήτης του, με στοιχεία ΕΣ 304, στρατιωτικού αεροσκάφους μεταφοράς προσωπικού τύπου U-17Α Cessna, απογειώθηκε από τον 10 ΛΑΣ για υπηρεσιακή αποστολή με προορισμό το αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης.

Συγκυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν ο Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) Κατσαρός-Καραθανάσης Ιωσήφ.

Ο σκοπός της πτήσης ήταν η μετακίνηση του Χανιώτη Επιτελάρχη της Χ Μεραρχίας Πεζικού, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Μπούρλου Κων/νου, από τις Σέρρες, στην Θεσσαλονίκη.

Το αεροσκάφος προσέκρουσε και συνετρίβη στο έδαφος, ΒΔ του χωριού Σοχός, στο ύψωμα με την ονομασία Σύνορα, λόγω εισόδου σε πυκνό στρώμα ομίχλης που εμφανίσθηκε αιφνίδια, με αποτέλεσμα να φονευθούν και οι τρεις επιβαίνοντες Αξιωματικοί.

(romfea.gr – galanoleykoblog.wordpress)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook