Μετά από 50 ώρες συνεχόμενων επιχειρήσεων κατάσβεσης, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τη μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά, που μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 47.000 στρέμματα δασικής έκτασης στον Έβρο.

Η φωτιά, αργά το μεσημέρι, απείλησε τις πρώτες κατοικίες του οικισμού Κοίλα, που έχει εκκενωθεί, ενώ ένα άλλο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Καβησού, απειλώντας στρατόπεδο της περιοχής και το άλσος της Αγίας Παρασκευής Φερών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε καλλιεργήσιμη έκταση κοντά στην Αλεξανδρούπολη, απειλώντας τις εγκαταστάσεις τηλεοπτικού σταθμού, η οποία αντιμετωπίστηκε από τις συντονισμένες επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς εκτείνονται μεταξύ των περιοχών Κοίλα, Καβησός, Κιτρινόπετρα και Λευκίμη, ενώ συνεργεία και μηχανήματα ασχολούνται με την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για τον περιορισμό επέκτασή της προς βορρά.

Δύο πυροσβεστικά σκάφη από τη Γαλλία προστέθηκαν στην επιχείρηση κατάσβεσης μαζί με τα τρία Καναντέρ και τα τρία ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο χώρο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης, ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Β. Παυλακάκης, που συντονίζει την επιχείρηση, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γ. Νικολάου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπάκης, εκπρόσωποι του δασαρχείου και των τοπικών στρατιωτικών αρχών.

Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Έβρου, ζητεί την προσοχή όλων των πολιτών και των υπηρεσιών, καθώς αύριο, ολόκληρος ο ακριτικός νομός και η Σαμοθράκη, λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν θα έχει δείκτη υψηλής επικινδυνότητας τέσσερα, με αυξημένο ενδεχόμενο πρόκλησης και νέων πυρκαγιών.

Στην περιοχή βρέθηκε το μεσημέρι και κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα Εθνικής Άμυνας, Βουλευτή Δράμας Μαργαρίτη Τζίμα, και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη, Βουλευτή Έβρου Αλέκο Δερμεντζόπουλο που επισκέφθηκαν τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές και ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook