Γ. Μαλανδράκης: “Αναγκαία η υποστήριξη των Δήμων για την ωρίμανση μελετών και την υποβολή έργων στο ΕΣΠΑ”

Την ανάγκη να ξεπεραστούν οι αδυναμίες και τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τις καθυστερήσεις των δημοπρατήσεων και συμβασιοποιήσεων των έργων που υλοποιούνται μέσα από το ΕΣΠΑ επισήμανε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της «3ης Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Κρήτη 2014-2020», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, στην οποία έδωσε το παρών και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής. 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης – στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στελέχη Υπουργείων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Κρήτης – ο Δήμαρχος Πλατανιά τόνισε ότι πρέπει το κράτος επιτέλους να αποκεντρώσει πόρους και αρμοδιότητες σε σχέση με το σχεδιασμό και την υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων μειώνοντας τη γραφειοκρατία που υπάρχει ενώ παράλληλα ζήτησε να υπάρξει τεχνική υποστήριξη των Δήμων από το κεντρικό κράτος για την ωρίμανση μελετών και συνακόλουθα έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαλανδράκης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη με τον οποίο και  συζήτησε το θέμα της ενιαίας αντιπλημμυρικής προστασίας του βόρειου παραλιακού μετώπου του Ν. Χανίων ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την άριστη συνεργασία που υπάρχει. Τέλος, ο Δήμαρχος Πλατανιά συνεχάρη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ιδιαίτερα την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Κρήτης για την πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος μέχρι στιγμής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook