Με επιτυχία διοργανώθηκε από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και το Συνεταιρισμό Βιοκαλλιεργητών Ενδοχώρας Νομού Ηρακλείου η εσπερίδα με θέμα «Ανάπτυξη της Βιοκαλλιέργειας στην Ενδοχώρα».

Στη διάρκειά της συζητήθηκαν στόχοι και άξονες για την ενίσχυση της βιοκαλλιέργειας και κατατέθηκαν προτάσεις.

Πρόκειται για μια ακόμα προωθητική δράση ενημέρωσης που πραγματοποιείται, αναδεικνύοντας τα οφέλη από την επέκταση της βιοκαλλιέργειας στην περιοχή. Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει άλλωστε τονίσει τη σημασία που αποδίδει στην ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και στην ενημέρωση των αγροτών.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Αποστολάκης, Γεωπόνος και Σύμβουλος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε θέματα Πρωτογενή Τομέα, ο κ. Ιωάννης Ορφανός, Γεωπόνος και Πρόεδρος Οργανισμού Πιστοποίησης, καθώς και ο κ. Δημήτριος Πετράκης, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών.

Πολύτιμα ήταν τα συμπεράσματα που αποκόμισε το κοινό από τις εισηγήσεις των ομιλητών. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν εμπεριστατωμένα για τις τεχνικές βιολογικής καλλιέργειας, ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε συζήτηση γύρω από μεθόδους που ανταποκρίνονται με πλήρη επιτυχία στις ανάγκες της σύγχρονης καλλιέργειας. Σήμερα η βιολογική γεωργία διαθέτει όλα τα εφόδια και τις τεχνικές, προκειμένου να ανταποκριθεί με πλήρη επιτυχία στις ανάγκες μιας σύγχρονης και κερδοφόρου καλλιέργειας.

anatolh

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook