Παίκτης του ΟΦΗ και την βούλα είναι από την Παρασκευή το απόγευμα ο 35χρονος Αμερικανός γκάρντ (1.95 ύψος) Ντάρελ Λιούις η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε και επίσημα από την κρητική ομάδα.

Το νέο απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ που θα αποτελέσει και τον πρώτο Αμερικανό που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της κρητικής ομάδας θα είναι και η τελευταία μεταγραφή για το συγκρότημα του Βαγγέλη Βλάχου .

Η προσθήκη του Λιούις ισχυροποιεί πάρα πολύ τον ΟΦΗ στις θέσεις 2 και 3 όπου αγωνίζεται ο Αμερικανός παίκτης που είναι κάτοχος Ισλανδικού διαβατηρίου και έχει να επιδείξει μια πλούσια καριέρα τα τελευταία χρόνια στην Α2 κατηγορία με τον Σπόρτινγκ , το Περιστέρι και τον Ίκαρο Καλλιθέας όπου κατάφερε να κερδίσει και με τις τρεις ομάδες την άνοδο για την Α1 κατηγορία αλλά δεν τις ακολούθησε στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Ο νέος παίκτης του ΟΦΗ υπήρξε MVP του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας το 2006 με τη φανέλα του Σπόρτιγκ την οποία οδήγησε στην Α1. Στην Ιταλία, αγωνίστηκε με την φανέλα της Ρίμινι και της Νοβάρα , ενώ απέκτησε Ισλανδικό διαβατήριο, αγωνιζόμενος με την Λίνκολν και την Γκρίνταβικ.

Πέρυσι ο Ντάρελ Λιούις αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Α2 κατηγορία με την φανέλα της ΑΕΚ Άργους πετυχαίνοντας σε 30 παιχνίδια 403 πόντους με μέσο όρο 13,4 ανά παιχνίδι.

Η ανακοίνωση της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ για την απόκτηση του Ντάρελ Λιούις αναφέρει : «Το τμήμα μπάσκετ του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, ανακοινώνει την συνεργασία του με τον αθλητή Darrel Lewis».

«Ήρθα για να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Ο Ντάρελ Λιούις αμέσως μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του στον ΟΦΗ έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της οικογένειας της κρητικής ομάδας.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Αμερικανού γκάρντ στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ :

Ποιος ήταν ο λόγος που σε έφερε στην Κρήτη και τι έχεις ακούσει για την νέα σου ομάδα ;

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορώ να αναφέρω, που με φέρνουν εδώ στην Κρήτη, όμως αυτή είναι η πέμπτη χρονιά στη Ελλάδα και ο ΟΦΗ είναι η πέμπτη διαφορετική ομάδα μου. Πάντα ψάχνω για κάτι το διαφορετικό, και ομάδες που κερδίζουν το ενδιαφέρον μου είναι ομάδες που με βοηθάνε να κερδίζω και να παίζω σκληρά. Αυτό που άκουσα για την ομάδα του ΟΦΗ είναι ότι χτίζετε μια ομάδα που έχει στόχο να κερδίσει το πρωτάθλημα αυτή την χρονιά, όπως επίσης ότι υπέγραψαν μερικοί συμπαίκτες μου που είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου στον ΟΦΗ;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι για την φετινή χρονιά είναι να επιστρέψω σε μια υγιή ομάδα και να συνεχίζω να είμαι επιθετικός στο γήπεδο όπως υπήρξα όλη τη χρονιά. Ο στόχος μου με την ομάδα είναι να κερδίσω για 4η φορά πρωτάθλημα με διαφορετική ομάδα».

Θεωρείσαι παίκτης με πολύπλευρο ταλέντο αφού διαθέτεις αμυντικά και επιθετικά προσόντα, ενώ έχει τις ικανότητες ν’ αγωνίζεσαι στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και κατά περίσταση, σ’ αυτή του σμολ φόργουορντ. Τι απ όλα σου αρέσει τελικά να κάνεις ;

«Είμαι παίκτης που μου αρέσει να παίζω ένας εναντίον ενός, μου αρέσει να ανοίγω την άμυνα και να παίζω με τον προσωπικό μου αντίπαλο, πρόσωπο με πρόσωπο αλλά τα τελευταία χρόνια έχω χρησιμοποιηθεί από τους προπονητές μου να παίζω με πλάτη στο καλάθι που είναι εκτός του στυλ μου. Πλέον δεν με πειράζει γιατί είμαι διατεθειμένος να κάνω ότι χρειαστεί για να κερδίσει η ομάδα μου».

Τι έχεις να πεις στους πολυπληθείς φίλους του ΟΦΗ και τι να περιμένουν από σένα μέσα στο γήπεδο;

«Στους οπαδούς του ΟΦΗ θέλω να πω ότι δεν μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι χωρίς την υποστήριξή τους, θα υπάρξουνε εμπόδια στο δρόμο μας αλλά θα πρέπει να τα ξεπερνάμε μαζί. Δεν θα πρέπει να περιμένετε τίποτα λιγότερο από σκληρή δουλειά και αφοσίωση για να πετύχει ο ΟΦΗ τους στόχους του για την φετινή σεζόν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook