Δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο η ισχυρή αστυνομική δύναμη στην αίθουσα απέτρεψε τα επεισόδια.

Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε ένταση, ωστόσο η ισχυρή αστυνομική δύναμη στην αίθουσα απέτρεψε τα επείσόδια.

Οι δύο κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους πριν από λίγα λεπτά και το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Δεκεμβρίου οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία με την αγόρευση του εισαγγελέα έδρας.

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο του κατηγορουμενου κάθεται ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 54χρονος κρεοπώλης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το διπλό φονικό, αλλά και μικρότερος αδερφός του, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται το ίδιο βράδυ να προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα τού Πρίαμου Ξυδάκη.

Toν Ιανουάριο του 2014, πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο 54χρονος κρεοπώλης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 8 έτη για την ανθρωποκτονία των δύο συγχωριανών του, ενώ ο αδερφός του καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του θύματος, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο της Νεάπολης, αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.