Στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου του ΓΕΛ Βάμου με αφορμή τα έντονα κτιριακά προβλήματα του σχολείου. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δ/ντης του ΓΕΛ Βάμου Ι.Π. Αμπελάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας για θέματα Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αποκορώνου κος Νικολακάκης, ο Σύλλογος Διδασκόντων, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Επίσης, παρευρέθηκε η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αποκορώνου κα Β. Καστρινάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε διεξοδική αναφορά στα προβλήματα του σχολείου: α) επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών για την προμήθεια νέας προκατασκευασμένης αίθουσας προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, το οποίο παρουσιάζει σημαντική αύξηση στο μαθητικό δυναμικό του, και να μην υπάρχει λειτουργική αδυναμία στέγασης των μαθητών και μαθητριών του, β) επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μόνωση και αντιπλημμυρική προστασία του κτηρίου κατά τρόπο αποτελεσματικό προκειμένου να μην επαναληφθούν οι φθορές της περσινής χρονιάς, γ) άμεση έναρξη διαδικασιών για την προμήθεια και 2ης προκατασκευασμένης αίθουσας, ώστε να μην υπάρξουν νέα προβλήματα κατά το επόμενο σχολικό έτος, δ) αποτελεσματική περίφραξη ολόκληρου του οικοπέδου, όπου στεγάζονται το ΓΕΛ και Γυμνάσιο Βάμου, για λόγους ασφαλείας των μαθητών αλλά και των υποδομών του σχολικού συγκροτήματος, ε) πρόνοια για τη στατική ενίσχυση του κτηρίου.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης το Σχολικό Συμβούλιο διαπίστωσε τα εξής:

  • ότι η προμήθεια της νέας αίθουσας είναι στην τελική φάση ολοκλήρωσης (Πολεοδομία) και ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες με την έναρξη των μαθημάτων μετά τα Χριστούγεννα να έχει τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
  • ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των υδρορροών
  • ότι η μόνωση της ταράτσας θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ώστε να είναι αποτελεσματική και ανάλογη της χρηματικής επένδυσης που θα γίνει

Για τα θέματα της 2ης προκατασκευασμένης αίθουσας και της περίφραξης έγινε δεκτή η πρόταση του Αντιδημάρχου να συζητηθούν κατ’ αρχήν σε επίπεδο Σχολικής Επιτροπής στο άμεσο προσεχές διάστημα εντός του Δεκεμβρίου, και εν συνεχεία να γίνει σχετική πρόταση εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων για τις επιμέρους λεπτομέρειες. Σχετικά με το ζήτημα της στατικής ενίσχυσης διαπιστώθηκε εκ μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών δυσκολία άμεσης υλοποίησής της.

Τέλος, το Σχολικό Συμβούλιο ομόφωνα αναγνώρισε την κρισιμότητα των παραπάνω θεμάτων και επιφυλάχθηκε για τις επόμενες πρωτοβουλίες (κινητοποιήσεις, ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ) που θα αναληφθούν ώστε α) να υπάρξει οριστική αντιμετώπιση των θεμάτων που ταλανίζουν το σχολείο και υποβαθμίζουν τη λειτουργία του, β) να αποτραπεί ο κίνδυνος διπλοβάρδιας στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα κατά το επόμενο σχολικό έτος.