Είδηση που «γεννά» αισιοδοξία είναι η παραχώρηση του κτιρίου της παλιάς βιβλιοθήκης από την εκκλησία στον δήμο, με σκοπό την δημιουργία Κέντρου Ρομποτικής – Ψηφιακής Τεχνολογίας και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Η νέα αυτή δομή θα υποστηριχθεί από το πανεπιστήμιο και θα απευθύνεται στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και όλων των μαθητών της πόλης. Η είδηση «γεννά» αισιοδοξία γιατί η ρομποτική, εφόσον οργανωθεί σωστά, ανοίγει τους ορίζοντες στη διδασκαλία των θετικών επιστημών ακόμα και σε παιδιά με κλίση καθαρά θεωρητική, καθώς μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική, τα παιδιά αφομοιώνουν έννοιες της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και γενικότερα των επιστημών, με έναν ευχάριστο, βιωματικό και αποτελεσματικό τρόπο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέλαβαν την ιδέα που θα γεμίσει ξανά με παιδιά το ιστορικό αυτό κτίριο στην καρδιά της παλιάς πόλης και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της. Ας ελπίζουμε πως τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν και η πόλη θα αποκτήσει ένα πολύτιμο κύτταρο που θα βοηθήσει τα παιδιά μας.

Μία ακόμα θετική είδηση έχει να κάνει με την αναγνώριση της καλής και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου μας. Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τις δυσλειτουργίες που μας ταλαιπώρησαν, αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη η παρουσίαση της οργανωτικής δομής και των ακολουθούμενων πρακτικών της σε συνέδριο με επίκεντρο τη Δημόσια Διοίκηση. Το ενδιαφέρον και οι συμβουλές που ζητούσαν οι ομόλογοι του ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την δουλειά που κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Σπανουδάκης.

Μιας και πιάσαμε τα τοπικά, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει οι φήμες περί κλεισίματος του στρατοπέδου της πολιτείας μας. Θυμάμαι πριν από χρόνια που είχε κυκλοφορήσει ξανά η φημολογία αυτή είχα προτείνει να γίνει μία μελέτη για το τι μας προσφέρει τελικά η ύπαρξη ενός στρατοπέδου στο προνομιακότερο οικόπεδο  του τόπου. Η μελέτη που δεν έγινε είναι βέβαιο πως θα έδειχνε την ελάχιστη προστιθέμενη αξία, ειδικά σε σύγκριση με μια στοχευμένη τουριστική παρέμβαση υψηλής ποιότητας. Το σημαντικό λοιπόν δεν είναι η παραμονή ή όχι του στρατοπέδου, αλλά η ιδιοκτησία του οικοπέδου. Εκεί είναι πιστεύω η ουσία.

Σε άλλο, κορυφαίο αυτοδιοικητικό επίπεδο, απόλυτο δίκιο είχε ο επικεφαλής της μείζονος του δήμου αντιπολίτευσης κ. Θοδωρής Νίνος για το παρωχημένο της αναζήτησης κομματικού χρίσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Άλλωστε, όσες φορές ανακατεύτηκαν τα κόμματα, τα έκαναν… σαν τα μούτρα τους. Η επιτυχία του Θοδωρή είναι προσωπική (όπως ήταν και του νυν δημάρχου) και έχει τη βάση της στην πεποίθηση του κόσμου για τη δυνατότητα του να οδηγήσει τον τόπο στο επόμενο επίπεδο. Ανεξάρτητα από τη διάθεση του κ. Μαρινάκη να συνεχίσει ή όχι, το διακύβευμα αυτό είναι: η αλλαγή επιπέδου της πολιτείας μας.       

Κώστας Ν. Πολυχρονάκης
Director of Operations

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook