Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει για ψεύδη τη βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη, εξέδωσε η ΝΟΔΕ Χανίων.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων αναφέρει τα 4 ψευδή, όπως τα χαρακτηρίζει, σημεία της ομιλίας της κας Βαγιωνάκη στην επιτροπή οικονομικών της βουλής για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χανίων:

“Η βουλευτής Χανίων κα Βαγιωνάκη ακολουθεί πιστά το δόγμα του Πρωθυπουργού, φόροι και ψέματα. Στην ομιλία της στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018, ανέφερε πλειάδα ψεμάτων.

Απαντάμε στα κυριότερα:

Ψέμα 1ο. «στον νέο προϋπολογισμό δεν υπάρχουν νέα μέτρα». Αν τον διαβάσει πιο προσεκτικά και όχι επιλεκτικά θα μάθει ότι θα εφαρμοστούν νέοι φόροι ύψους πάνω από 1 δις ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τις μειώσεις σε επιδόματα και ειδικά μισθολόγια.

Ψέμα 2ο. «η φτώχεια μειώθηκε κατά 1,4%». Οι εικόνες των αστέγων και των ατόμων που περιμένουν στα συσσίτια της πόλης μας δεν την επιβεβαιώνουν. Της θυμίζουμε ότι υπολογίζονται στο ποσοστό φτώχειας σε μία χώρα, οι κάτοικοι με ατομικό εισόδημα λιγότερο από 4.500 ευρώ. Αλλά και κάποιος με εισόδημα λίγο παραπάνω, 4.800 ευρώ ή και 5.500 ευρώ στην ίδια κατηγορία δεν ανήκει; Ας τους προσθέσει λοιπόν και αυτούς.

Ψέμα 3ο. «απομάκρυναν μέτρα 20 δις ευρώ» στην περίοδο 2015-17 λόγω της διαπραγμάτευσης για χαμηλότερα πλεονάσματα. Μάλλον αναφέρεται σε άλλη χώρα, αφού η περήφανη διαπραγμάτευση τους, μας έφερε νέους φόρους άνω των 7 δις ευρώ, αύξηση του χρέους κατά 80 δις ευρώ και ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο.

Ψέμα 4ο. « Ήπια προσαρμογή στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων που επιβλήθηκαν». Να τις θυμίσουμε τα σκληρά μέτρα τον Αύγουστο του 2015 αλλά και στο τέλος κάθε αξιολόγησης τα οποία μόνο ήπια δεν ήταν. Όσο για το φετινό πλεόνασμα που πανηγυρίζουν, προήλθε από το ξεζούμισμα των φορολογουμένων. Γνωρίζει, ότι έχει ήδη δεσμεύσει την χώρα με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου μνημονίου, για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2021, για μείωση του αφορολογήτου στα 5.900 ευρώ από το 2020 και για νέα μείωση συντάξεων το 2019 που αφορά 900.000 συνταξιούχους;

Ότι και να λένε οι κυβερνητικοί βουλευτές, δεν μπορεί να αλλάξει στην συνείδηση του κόσμου ότι έχουμε μία κυβέρνηση που στηρίζεται στους φόρους και τα ψέματα. Το αδιέξοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ορατό σε όλους.

Ανάπτυξη δεν γίνεται με φόρους και ούτε η έξοδος από τα μνημόνια θα έρθει με τα λόγια. Αλλά με νέες επενδύσεις, με ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας και με μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών και του ΕΝΦΙΑ, όπως προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook