Για τις εξελίξεις σχετικά με το Επικουρικό Ταμείο διαμαρτύρονται οι Συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας στα Χανιά.

Μάλιστα σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το τραπεζικό κατάστημα της τράπεζας και διαμαρτυρήθηκαν

Αναλυτικά η επιστολή τους:

Εμείς οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας ,που συγκεντρωθήκαμε και διαδηλώσαμε σήμερα 30Νοεμβρίου 2017 μπροστά στο Κατάστημα Χανίων της ΕΤΕ ,αφού ακούσαμε την ομιλία –τοποθέτηση του εκπροσώπου μας –Γραμματέα του ΝΠ Χανίων, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ (κατά πλειοψηφία με μη ψήφιση από τον κ. Παπαδάκη Βαγγέλη ) προς τα μέλη του ΔΣ της Τράπεζας και προς τους πολιτικούς  τους  προ ιστάμενους  -Κυβέρνηση, βουλευτές  ,Κόμματα και Φορείς   :

1) Ο Λογαριασμός  Επικούρησης του Προσωπικού της  Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ) ,ως Λογαριασμός ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ,εδώ και 70 χρόνια αποτελεί έναν από τους  ακρογωνιαίος λίθους του οικοδομήματος της Κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων, ως σημαντική παράμετρος της οικονομικής στήριξης του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της ΕΤΕ (ΤΥΠΕΤ)  και συμβάλλει καθοριστικά στη αξιοπρεπή επιβίωση των οικογενειών των 16,500 συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.

2) Η μονομερής διακοπή της παροχής αυτής του ΛΕΠΕΤΕ μόνο θλίψη, θυμό και αγανάκτηση μας προκαλεί , εφόσον εκβιαστικά η Διοίκηση  της Εθνικής θέλει να μας οδηγήσει να αποδεχτούμε μία απαράδεκτη συμφωνία να μας εντάξει στο Κοινό Επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ ,με τις ευλογίες της Κυβέρνησης , τις διαταγές της ΤΡΟΙΚΑΣ και την στωική –δουλοπρεπή στάση του κ. Πετρόπουλου ,που ως Πόντιος Πιλάτος ‘’νίπτει τας χείρας του ‘’ και μας καλεί να διαλεχθούμε  με την ΕΤΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΎΜΕ  πόσα θα χάσουμε .

3) Καλούμε την Κυβέρνηση της ‘’Αριστεράς’’ να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι στέκεται στο πλευρό των συνταξιούχων ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ τους   ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ Νόμους (Σιούφα ,Ρέππα, Πετραλιά ,Αλογοσκούφη  και Κατρούγκαλου ) ,που διαχρονικά ‘’ξήλωσαν’’ την Κοινωνική Ασφάλιση και οδήγησαν τους συνταξιούχους κάτω από το όριο της φτώχειας ,‘’εξαφανίζοντας’’ τα αποθεματικά των Ταμείων Σύνταξης και Επικούρησης και αναγκάζοντας τους συνταξιούχους να επιβιώσουν με συντάξεις των 500 ευρώ. Ιδιαίτερα να καταργηθεί ΤΩΡΑ ο Ν 3371/2005 ο οποίος κατ εντολή των δανειστών ‘’διαίρεσε’’ τους  εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα σε ασφαλισμένους στον ΛΕΠΕΤΕ  και σε ασφαλισμένους στο επικουρικό του ΙΚΑ  ,επιπλέον δε εφάρμοσε τον θεσμό του επαν υπολογισμού  των συντάξεων με μη προβλέψιμες συνέπειες για το ύψος τους.

4) Καλούμε να κάνει μία περιοδεία ο κ. Φραγκιαδάκης  -χωρίς την κουστωδία του- στα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας ,που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και η πελατεία –μαζί και εμείς οι συνταξιούχοι- δυσανασχετεί από την ανεπαρκή εξυπηρέτησή της. Η δαπάνη της ΕΤΕ για το ΛΕΠΕΤΕ είναι αμελητέα μπροστά στην απώλεια των εσόδων που υφίσταται η Εθνική ,παράλληλα  με το χάρισμα των δανείων στους μεγάλο –οφειλέτες  και τη σπατάλη πόρων στους διάφορους συμβούλους της και την παράλληλη επίσης  πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.  .Αλήθεια κ. Φραγκιαδάκη μπορείτε εσείς να ζήσετε με τους πόρους που παίρνουμε όλοι εμείς ; 

5) Οι 27,000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΕΤΕ επιλέγουμε  να βγούμε μαζί με τις οικογένειές μας στο δρόμο του αγώνα ,προκειμένου να μη βρεθούμε στο δρόμο της φτώχειας και της κοινωνικής απαξίωσης .Θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο  για να αποτρέψουμε τη διάλυση του ΛΕΠΕΤΕ , την κατάρρευση του ΤΥΠΕΤ  και το γκρέμισμα της ίδιας μας της ζωής.

6) Καλούμε τους υπουργούς της κυβέρνησης να ‘’καταπιούν ‘’την πίκρα τους για τον άδικο προ υπολογισμό, που κατέθεσαν και φυσικά θα ψηφίσουν με πόνο ψυχής όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές ( και οι 4 Χανιώτες ),που προβλέπει μειώσεις για μισθούς και συντάξεις  και αυξήσεις φόρων για τους πολλούς και φοροαπαλλαγές για τους μεγάλους που διακινούν τεράστια ποσά μέσω έξω χωρίων εταιριών.

7) Καλούμε τους Συλλόγους εργαζομένων και συνταξιούχων  και την ΟΤΟΕ  να αποδείξουν πρακτικά με διεκδίκηση και αγώνα  την αποστολή τους στην δίκαιη και τόσο πολύ σπουδαία προσπάθεια όλων μας που βρισκόμαστε εδώ σήμερα ,για την εξασφάλιση της συνέχειας της καταβολής της επικούρησής μας .    

8) Τέλος καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους και εργαζόμενους της Εθνικής να κατανοήσουν ότι ΗΓΓΙΚΕΝ  η ώρα της  πικρής αλήθειας:  

Η ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων τείνει να ολοκληρωθεί  με τη λεηλασία των δικαιωμάτων  τους  ,τη σύνθλιψη της αξιοπρέπειάς τους  και τη στυγνή τεχνοκρατική αντίληψη των μνημονιακών μέτρων  ,που ψηφίζουν στη Βουλή καθημερινά , προκειμένου να μας δώσουν  οι δανειστές τη δόση μας. 

ΠΡΕΠΕΙ  να ξεσηκωθούμε ΤΩΡΑ.ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις κινητοποιήσεις ΣΗΜΕΡΑ ,γιατί αύριο θα είναι ΑΡΓΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook