Έγινε η πρώτη λοταρία αποδείξεων, πώς θα μάθετε αν κερδίσατε

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη λοταρία αποδείξεων στο υπουργείο Οικονομικών για τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών με την ενέργεια αυτή είναι να δώσει κίνητρα για το πλαστικό χρήμα, οπότε είναι εύκολος ο έλεγχος για τις αποδείξεις.

Στη σελίδα της ΑΑΔΕ δημοσιεύτηκαν ήδη τα αποτελέσματα της κλήρωσης της 30ής Νοεμβρίου 2017. Συγκεκριμένα, οι τυχεροί λαχνοί αναρτήθηκαν στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).

Έπεσε το "σύστημα", υπομονή στους ενδιαφερόμενους

Ωστόσο,  οι κωδικοί που κληρώθηκαν και αναρτήθηκαν κωδικοποιημένα στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ, δεν είναι προσβάσιμη, διότι το σύστημα δεν «άντεξε» στη μαζική είσοδο των ενδιαφερομένων πολιτών.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος, ωστόσο ανακοίνωσε ότι δεν θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα, παρά μόνο οι κωδικοί των λαχνών που κερδίζουν, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα υπήρχε παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι τυχεροί θα πληροφορηθούν ότι κέρδισαν με ηλεκτρονικό μήνμα στο email που δήλωσαν στην εφορία, μέσω του Taxisnet. 

Σε περίπτωση που κερδίσετε για πρώτη φορά ή κερδίσετε και δεν έχετε δηλώσει σε κάποια προγενέστερη κλήρωση τραπεζικό λογαριασμό, θα σας δοθεί προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet, προκειμένου να δηλώσετε τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Στον λογαριασμό απαιτείται να εμφανίζεστε ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος.

Η δήλωση του λογαριασμού γίνεται στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κοκ δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κοκ αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Το χρηματικό έπαθλο πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσετε για το σκοπό αυτό στο περιβάλλον TAXISnet και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεστε ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος.

Σε περίπτωση επάθλου σε είδος, αυτό θα αποσταλεί στη φορολογική σας κατοικία ή θα σας παραδοθεί ιδιοχείρως, μετά από σχετική συνεννόηση.