Εκδήλωση στις 18 Δεκεμβρίου από την Πρωτοβουλία Πολιτών – “Θα νεκρώσει η Παλιά Πόλη τον χειμώνα από την αποχώρηση της Ryanair”

Συνάντηση για τον προγραμματισμό μιας εκδήλωσης που θα αφορά την κρίση στις αερομεταφορές, τον ρόλο της Fraport στη κοινωνία και την απομάκρυνση της Ryanair από τα Χανιά, πραγματοποίησε σήμερα η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στην Fraport.

Η Πρωτοβουλία τόνισε ότι η απομάκρυνση της Ryanair από τα Χανιά θα έχει μεγάλο κόστος για την τοπική κοινωνία, χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι το Παλιό Λιμάνι θα “νεκρώσει” από την εξέλιξη αυτή.

Ο Αντώνης Σκαμνάκης, μέλος της Πρωτοβουλίας τόνισε ότι, “Εμείς συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Ως Πρωτοβουλία συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων, πιστεύουμε ότι η αποικιακή σύμβαση πρέπει να ακυρωθεί.

Αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις με την αποχώρηση της Ryanair από τα Χανιά για ένα διάστημα μερικών μηνών ο κ.Σκαμνάκης ανέφερε “Η αποχώρηση της Ryanair σχετίζεται ευθέως με τον ρόλο της Fraport, αυξάνοντας κατακόρυφα τα τέλη στα αεροδρόμια. Η κρίση που θα περάσει η τοπική κοινωνία, εξαιτίας και της αποχώρησης της εταιρείας αυτής είναι μεγάλο. Όλα αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν στην εκδήλωση που θα κάνουμε στις 18 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο, εκεί που θα παρευρεθούν εκπρόσωποι και από άλλες περιοχές.

Ο Χιωτάκης Σήφης, εξίσου μέλος της Πρωτοβουλίας, στάθηκε στην αποχώρηση της εν λόγω εταιρείας, αναφέροντας ότι θα ζημιωθεί σημαντικά η τοπική κοινωνία.

Εγώ ξέρω ότι η παλιά πόλη θα νεκρώσει από την αποχωρήσεις της Ryanair, με 2-3 μικρά ξενοδοχεία αν βάζουν λουκέτο.Ας βγει ο πρόεδρος των ξενοδόχων τώρα να μας δώσει μια απάντηση γιατί παλαιότερα μας έλεγε ότι δεν θα συμβούν τέτοια πράγματα, όπως και οι συμπολίτες μας που έκαναν την Πρωτοβουλία των 37 που ήταν υπέρ της Fraport.(…) Οι φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση των Χανίων κρατούν σιγή ιχθύος από την μεριά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook