Το να υπηρετείς τα κοινά είναι ευλογία ειδικά όταν στο τέλος μιας θητείας νιώθεις την ικανοποίηση ότι έχεις προσφέρει όχι μόνο γι αυτούς που σε ψήφισαν και σε εμπιστεύτηκαν αλλά πολύ περισσότερο για το σύνολο των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

Ολοκληρώνοντας αυτόν τον κύκλο αισθάνομαι την ανάγκη να θυμίσω μερικές από τις δράσεις που χαρακτηρίστηκαν από επιτυχία και έβαλαν τον πήχη ψηλότερα για μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί και με την νέα διοίκηση τα επόμενα χρόνια και στην οποία θα επιθυμούσα να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις.

Η προώθηση του καταδυτικού τουρισμού και η δημιουργία καταδυτικών πάρκων, η λειτουργία των ναυαγοσωστών στις παραλίες,η προώθηση της συνεργασίας των επιχειρήσεων με το ΕΤΕΑΝ , η ενιαία  τιμολογιακή πολιτική όλων των λιμένων της χώρας, ο μήνας οδικής ασφάλειας στο Ηράκλειο,η προώθηση του θεσμού του τραπεζικού διαμεσολαβητή για τους δανειολήπτες καθώς και τα μεταφορικά ισοδύναμα, είναι μερικές από τις δράσεις που υποστηρίξαμε τα τελευταία χρόνια τόσο μέσα από τα Νησιωτικά επιμελητήρια.

Η επόμενη μέρα θα είναι μια ημέρα πρόκληση για όλους εμάς που βρισκόμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή της επιχειρηματικότητας και ειδικά του τουρισμού, αλλά και για την συνδικαλιστική και συμβουλευτική  ιδιότητα την οποία επιθυμώ να υπηρετήσω ξανά.Με γνώση εμπειρία και όρεξη για προσφορά διεκδικώ για μια ακόμη φορά την εκλογή μου με τον συνδυασμό του Μηνά Μελισσείδη "Επιμελητηριακή Σύμπραξη" στις εκλογές των επόμενων ημερών.

Θα είναι μια θητεία όπου θα πρέπει να αγωνιστούμε για την επιβίωση και ανάπτυξη της ΜμΕ που έχει δοκιμαστεί έντονα και πιεστεί τα τελευταία χρόνια.

Το περιβάλλον της επιχειρηματικότητας αλλάζει και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα απαιτεί σκληρές διαπραγματεύσεις με τους φορείς.

Η ΜμΕ επιχείρηση δεν αντιμετωπίζεται με ίσους όρους και γι αυτό ο επιμελητηριακός θεσμός πρέπει να είναι ισχυρός ώστε να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο έργο της.Γι αυτό θα παλέψουμε με πάθος.

Ο συνδυασμός μας είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα τις αδυναμίες που πρέπει να παλέψουμε αλλά και τις ευκαιρίες που πρέπει να κυνηγήσουμε.

Η συμμετοχή όλων σας στην κάλπη είναι καθοριστική και επιλογή των ανθρώπων που θα σταθούν μπροστά στις προκλήσεις και τα προβλήματα με δυναμισμό αναγκαιότητα.

O Γιώργος Μπαμιεδάκης είναι υποψήφιος σύμβουλος με την παράταξη "Επιμελητηριακή Σύμπραξη" στον τουριστικό κλάδο