Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Πρόκειται για πρώην δάσκαλο οδήγησης στα Χανιά ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, κατηγορούμενος για χορήγηση πλαστού διπλώματος οδήγησης σε μαθήτριά του εν αγνοία της (δείτε τι είχε συμβεί).

Το συγκεκριμένο άτομο είχε σε λειτουργία στο παρελθόν γνωστή σχολή εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών στα Χανιά. Όμως η άδεια λειτουργίας της σχολής οδήγησης του αφαιρέθηκε βάσει νόμου οριστικά και αμετάκλητα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να πτοήθηκε από την αφαίρεση της άδειας καθώς φέρεται να συνέχισε την παράδοση μαθημάτων οδήγησης πιθανόν χωρίς να το γνωρίζουν οι υποψήφιοι οδηγοί ότι στερείται άδειας.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο εκμάθησης και έχοντας φροντίσει να αφαιρέσει τη σχετική ταμπέλα από το όχημα, φέρεται να παρέδιδε μάθημα οδήγησης σε γυναίκα.

Μπορεί η ταμπέλα να έλειπε ώστε ο ίδιος να μην “καρφωθεί” στις αρχές για το γεγονός ότι συνέχιζε τα μαθήματα παρά την αφαίρεση της άδειας, δεν υπολόγιζε όμως, ότι η τροχαία είχε στη διάθεσή της τα υπόλοιπα στοιχεία του οχήματος και ήταν ενήμερη για την περίπτωση.

Έτσι, όταν η τροχαία εντόπισε στον δρόμο το αυτοκίνητο και το σταμάτησε για να το ελέγξει, ρώτησε αν κάνουν μάθημα οδήγησης. Τότε η γυναίκα υποψήφια οδηγός που καθόταν στο τιμόνι πρόλαβε να απαντήσει αυθόρμητα ναι, “καίγοντας” έτσι τον Χανιώτη που χωρίς άδεια έκανε τον εκπαιδευτή.

Αμέσως οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του γνωστού Χανιώτη πρώην “εκπαιδευτή” ο οποίος θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφόρου.

Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν και να ενημερώνονται για το ποιες είναι νόμιμες και εν λειτουργία σχολές οδήγησης στα Χανιά, πριν απευθυνθούν σε μια από αυτές.

Δείτε τη λίστα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με τις σχολές που έχουν άδεια στα Χανιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook