Την ευκαιρία να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών είχαν σήμερα οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ στην λεωφόρο Σούδας με την συμμετοχή περισσότερων από 500 σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους 18 από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας.

Παράλληλα παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε ημερίδα με θέματα όπως : Ο αξιωματικός του μέλλοντος: οι αυριανές προκλήσεις της γέφυρας και του μηχανοστασίου. Ασφάλεια στη θάλασσα: υγεία, προστασία της θάλασσας και διαβίωση εν πλω.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας του περιοδικού «Ναυτικά Χρονικά» υπο τον τίτλο isalos net, η οποία αποσκοπεί στην παροχή ενός σταθερού δίαυλου επικοινωνίας με την  νέα γενιά με παροχή συνεχούς και ολοκληρωμένης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας, τις προκλήσεις άλλα και τις απαιτήσεις των ναυτικών και ναυτιλιακών επαγγελμάτων.

 

Όπως επισημαίνει ο εκδότης και διοργανωτής της πρωτοβουλίας, Ηλίας Μπίσιας, η ανταπόκριση από τους νέους και από τις ναυτιλιακές εταιρείες είναι πολύ μεγάλη καθώς επιθυμούν να στελεχώνουν τα πλοία τους με ικανούς και άξιους έλληνες ναυτικούς που θα συνεχίσουν την ναυτική παράδοση της χώρας μας.

 

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με τους αυριανούς εργοδότες τους , επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθυντής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης Μανώλης Χουρδάκης ενώ σε ότι αφορά στην απορρόφηση των αποφοίτων από της ναυτιλιακές εταιρείες τόνισε:

Οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν στο μέλλον το οποίο φαίνεται λαμπρό. Αυτή την στιγμή μιλάμε για έλλειψη 10.000 αξιωματικών. Είχαν στραφεί σε άλλες εθνικότητες αλλά επανήλθαν και ζητούν τον Έλληνα αξιωματικό……Οι σχολές μας δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε, αλλά μας χαρακτηρίζει μια ναυτοσύνη…..Και δεν ζητούν Έλληνες αξιωματικούς μόνο οι ελληνικές εταιρείες αλλά και οι ξένες…

 

Από την πλευρά της ΑΝΕΚ που φιλοξένησε την σημαντική αυτή ημερίδα, ο αρχιπλοίαρχος Πέτρος Χατζηδάκης εξέφρασε την ελπίδα, να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο…