Νεότερη Ενημέρωση: 14:29

Την Δευτέρα ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία

Σήμερα το πρωί, στις 8, άνοιξαν οι κάλπες για τους επιχειρηματίες στο Ηράκλειο, προκειμένου μέχρι και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου να αναδείξουν τη νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Συνολικά, στο τομέα των υπηρεσιών είναι εγγεγραμμένοι περίπου 12.000 επιχειρηματίες, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν ανάμεσα σε πέντε υποψήφιους συνδυασμούς, ένας εκ των οποίων θα αναλάβει το “τιμόνι” του Επιμελητηρίου.

Για κάθε μια από τις τρεις μέρες οι κάλπες θα ανοίγουν στις 8 το πρωί και θα κλείνουν στις 5:30 το απόγευμα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους υποψήφιους συνδυασμούς (κατά αλφαβητικη σειρά) καθώς και τι δήλωσε ο καθένας από τους επικεφαλής:

  • “Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Νομού Ηρακλείου” με επικεφαλή τον κ. Δημήτρη Βασιλάκη.

«Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους του Νομού Ηρακλείου να κατέβουν στο Επιμελητήριο,  στις Μοίρες και στο Αρκαλοχώρι να ψηφίσουν την ‘‘ Αγωνιστική, Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση’’ και με την ψήφο αυτή επίσης  να καταδικάσουν  το θεσμό του Επιμελητηρίου και όλους εκπροσώπους των μονοπωλίων και των πολιτικών που τους εξαθλιώνουν. Η προτεραιότητά μας έχει να κάνει με το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων. Εμείς αν εκπροσωπηθούμε στο Επιμελητήριο θα είμαστε η φωνή και τα μάτια τους, θα τους ενημερώνουμε για ό,τι αντιλαϊκό κατεβαίνει  από την κυβέρνηση και θα προσπαθούμε να οργανώνουμε την πάλη τους»

  • “Αυτόφωτο Επιμελητήριο” με επικεφαλή τον κ.Γιώργο Φασουλάκη

«Εμείς η ομάδα των επαγγελματιών που αποτελούμε το ‘‘Αυτόφωτο Επιμελητήριο’’  πρέπει να γίνει γνωστό ότι κάναμε έναν αγώνα έντιμο και ό,τι  είχαμε να πούμε το είπαμε πάνω από το τραπέζι. Αυτό φυσικά το εγγυήθηκα και εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της παράταξης, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, γιατί αυτή ήταν και η συμφωνία  μεταξύ μας όταν αποφασίσαμε να κατέλθουμε στις εκλογές και να διεκδικήσουμε  την προεδρία του Επιμελητήριου μας. Προτεραιότητά μας είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι επιχειρηματίες στο Επιμελητήριο, που ήταν και ο βασικός λόγος που αποφασίσαμε να κατέβουμε, βλέποντας ότι η απερχόμενοι διοίκηση λειτουργούσε με κλειστές πόρτες και με πολύ λίγα άτομα από πλευράς διοίκησης. Εμείς και εγώ προσωπικά θα διασφαλίσω ό,τι γίνεται να γίνεται πάνω στο τραπέζι και να ενημερώνονται, όχι μόνο τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά όλοι οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου, γιατί αυτοί θα πρέπει να απολαμβάνουν τα οφέλη και τις δυνατότητες που έχει το Επιμελητήριό μας και όχι οι εκλεγμένοι. Εμείς οι εκλεγμένοι πρέπει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ανιδιοτελώς και να είμαστε υπηρέτες των επαγγελματιών που εκπροσωπούμε».

  • “Επιμελητηριακή Σύμπραξη”, με επικεφαλή τον κ. Μηνά Μελισσείδη

«Μετά την αυλαία της προεκλογικής περιόδου, εύχομαι μια καλή και ήρεμη εκλογική διαδικασία. Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση. Εύχομαι να έχουμε μια μαζική συμμετοχή και προτρέπω όλους να έρθουν να ψηφίσουν. Δεν είναι μια απλή εκλογική αναμέτρηση. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα είναι μεγάλο.  Η αρχή μπορεί να γίνει σήμερα. Εύχομαι καλή επιτυχία στα μέλη και στην παράταξη ‘‘Επιμελητηριακή Σύμπραξη’’. Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους μας για τον καλό και καθαρό αγώνα που δώσαμε στην προεκλογική περίοδο και τη συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας. Τους ευχαριστώ όλους και κάθε ένα ξεχωριστά που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Που κατέθεσαν τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, έδωσαν την ψυχή τους για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική για την παράταξη ‘‘Επιμελητηριακή Σύμπραξη’’. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα θα νικήσουμε».

  • “Μπροστά για το Επιμελητήριο”, με επικεφαλή τον απερχόμενο πρόεδρο κ.Μανώλη Αλιφιεράκη

«Όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει να προσκομίσει κάτι το καινούργιο κάτι  το διαφορετικό  όλοι το επιζητούμε αυτό. Ο κόσμος πιστεύω ότι έχει ενημερωθεί, πιστεύω ότι θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση και  οτι το αποτέλεσμα θα καθορίσει και την επόμενη ημέρα του Επιμελητήριου. Οι προτεραιότητές μας είναι να ολοκληρώσουμε πράγματα που δεν είχαμε κάνει το προηγούμενο διάστημα, πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν και να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας με τα νέα στελέχη  τα οποία θα στελεχώσουν το Επιμελητήριο να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πιο καινοτόμο, διαφορετικό, κάτι το οποίο θα είναι αντάξιο του Επιμελητηρίου μας, κάτι που θα πάει το Επιμελητήριο μπροστά. Κοιτάμε μπροστά  και θα πάμε μπροστά»

  • “Σύγχρονο-Ανεξάρτητο Επιμελητήριο” με επικεφαλή τον κ. Μανώλη Σφυρή.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για το Επιμελητήριο και το θεσμό. Καλούμε όλον τον επιχειρηματικό κόσμο να μετάσχει στις εκλογές, να τιμήσει το θεσμό με την παρουσία του και εμείς ως ‘‘Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο’’ ζητούμε τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και  την ψήφο του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες συνέργειας, συνεργασιών για την επόμενη ημερά κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για το θεσμό και την επιχειρηματικότητα. Να σταματήσουν οι μοναχικοί δρόμοι και μόνοι να κάνουν κάποιοι αυτό που θέλουν χωρίς να συνεννοούνται τους άλλους. Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε με συνεργασίες  στην επόμενη ημέρα των εκλογών του Επιμελητηρίου. Προτεραιότητά μας είναι να επισκεφθούμε πόρτα-πόρτα όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου, να κάνουμε καταρχήν σαφή το ρόλο του Επιμελητηρίου στην επιχειρηματικότητα, γιατί βλέπουμε να υπάρχει έλλειμα και από την άλλη να δώσουμε κατάρτιση, πληροφόρηση, κ, εκπαίδευση, ό,τι μπορεί να δώσει ο θεσμός και πραγματικά μπορεί να δώσει πάρα πολλά.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook