Τα πτώματα περίπου 80 ανθρώπων σε νοσοκομείο συνοικίας της νότιας Τρίπολης βρέθηκαν χθες Παρασκευή, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο θάνατός τους αποδίδεται στην έλλειψη ιατρικής φροντίδας.

Οι σοροί συσσωρεύονται σε νοσοκομείο της συνοικίας Αμπού Σαλίμ, προπύργιο των δυνάμεων του Καντάφι, η οποία παρέμενε ως την Πέμπτη στα χέρια των δυνάμεων αυτών. Ελεύθεροι σκοπευτές των δυνάμεων του λίβυου ηγέτη κρατούσαν σε απόσταση όποιον προσπαθούσε να πλησιάσει, ακόμη και τους τραυματίες και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με γιατρούς.

Με το πέρας των ημερών οι ασθενείς πέθαιναν, ο ένας μετά τον άλλον, λόγω της έλλειψης παροχής ιατρικής φροντίδας, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές. Σήμερα το πρωί ομάδα του Ερυθρού Σταυρού απομάκρυνε τους 17 τελευταίους ασθενείς που εξακολουθούσαν να βρίσκονται εν ζωή, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, μεταφέροντάς τους σε άλλες κλινικές της λιβυκής πρωτεύουσας, καθώς το νοσοκομείο αυτό έχει πλέον εγκαταλειφθεί. Οι ασθενείς αυτοί περίμεναν για ημέρες στο νοσοκομείο υπό τη δυσοσμία από τα πτώματα που βρισκόντουσαν σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook