Ο ποταμός Αχέροντας υπερχείλισε και τα λασπόνερα άρχισαν να καταστρέφουν περιουσίες σε περιοχές της Πρέβεζας. “Σε αυτή τη χώρα είμαστε καταδικασμένοι” λένε κάτοικοι των περιοχών…

Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι του Φαναρίου στην Πρέβεζα, που για ακόμη μια φορά βλέπουν την περιουσία τους να χάνεται μετά από μια κακοκαιρία. «Σε αυτή τη χώρα όποτε βρέχει είμαστε καταδικασμένοι» λένε και έχουν δίκιο.

Τα προβλήματα είναι τεράστια και πολλα χωρια υπέστησαν ζημιές, από την υπερχείλιση του ποταμου Αχεροντα.

Οι δρόμοι των χωριών έγιναν ένα απέραντο ρέμα, γεμάτοι λάσπες και φερτά υλικά. Σταβλικές εγκαταστάσεις, σπίτια, καταστήματα, εργαστήρια συνεργεία στην περιοχή του Φαναριού πλημμύρισαν και ιδιαίτερα τα χωριά Καναλάκι, Σταυροχώρι, Αχερουσία Κορωνόπουλο και Θέμελο στην Πρέβεζα.

Οι εικόνες από drone που θα δείτε στο επόμενο βίντεο είναι αποκαλυπτικές.

Οι εικόνες καταστροφής από την υπερχείλιση του Αχέροντα

Σοβαρά προβλήματα και στο Αγρίνιο από την κακοκαιρία

Σε δραματικές  συνθήκες καλούνται να ζήσουν οι κάτοικοι στο Αγρίνιο και ειδικά εκείνοι στο Ζευγαράκι. «Zoύμε στη λάσπη δεν έχουμε νερό να πιούμε και να πλυθούμε και κάποιοι έχουν πρόβλημα ακόμη και με το ρεύμα. Οι υπεύθυνοι αυτής της καταστροφής θα πρέπει να ντρέπονται» είπε ένας νεαρός άνδρας που παραλίγο να χάσει τη μητέρα του, κατά τη διάρκεια της πλημμύρας.

Οι κάτοικοι της Μακρυνείας έχουν θυμό  ξυπνούν λασπωμένοι, πεινασμένοι και αγανακτισμένοι για το κακό που τους έχει βρει. Το οδοιπορικό αποτυπώνει τις εικόνες καταστροφής. Από εκεί που ξεκινάει το Ζευγαράκι έως το τέλος του χωριού, οι ίδιες εικόνες καταστροφής που διαδέχονται από τις φωνές αγανάκτησης των κατοίκων.

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πέτρες και λάσπες παντού, οχήματα της ΕΜΑΚ του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα, μηχανήματα που καθαρίζουν, η ΔΕΗ, η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και οι κάτοικοι με την υγρασία να τρυπάει τα κόκαλα με φτυάρια και σκούπες προσπαθούν να καθαρίσουν.

Το σχολείο στο Ζευγαράκι θα μείνει κλειστό γιατί είναι πλημμυρισμένο με λάσπες ίσως για αυτό  τα παιδιά του χωριού καβάλησαν ένα τρακτέρ και έπιασαν δουλειά και το καθάριζαν μόνα τους. Να φανταστείτε είναι τέτοιο το μέγεθος της καταστροφής που μια οικογένεια στα Κολτσιδέικα είναι ακόμη αποκλεισμένη μέσα στις λάσπες. Ευτυχώς το σπίτι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αλλά από το σπίτι έχουν να φύγουν από προχθές το βράδυ…

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook