Ένα δικαστήριο στην Ιαπωνία καταδίκασε την Παρασκευή έναν Αμερικανό πρώην πεζοναύτη  για τη δολοφονία και το βιασμό μιας γυναίκας από την Οκινάουα σε ισόβια φυλάκιση.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο της επαρχίας Naha επίσης καταδίκασε τον πεζοναύτη ονόματι Kenneth Shinzato για τον βιασμό, τη δολοφονία και την εγκατάλειψη μιας 20χρονης νεαρής γυναίκας, η οποία βρέθηκε σε ένα δάσος της Οκινάουα το Μάιο, τρεις εβδομάδες αφότου είχε εξαφανιστεί ενώ είχε βγει έξω να κάνει μια βόλτα. 

Το δικαστήριο καταδίκασε τον πεζοναύτη ότι χτύπησε στο κεφάλι τη γυναίκα εσκεμμένα με σκοπό να τη βιάσει και μετά την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου στο λαιμό με ένα μαχαίρι. Δήλωσε ένοχος σε ότι αφορά το βιασμό της γυναίκας και ότι εγκατέλειψε το πτώμα της αλλά αρνείται ότι είχε πρόθεση να την σκοτώσει. 

Ο δικαστής Toshihiro Shibata δήλωσε ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο επιείκειας και έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Kyodo News. 

Η υπόθεση έφερε θυελλώδεις αντιδράσεις στο νότια τμήμα του Ιαπωνικού νησιού όπου οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα παραπονιούνται εντόνως για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από τους στρατιωτικούς στην περιοχή. 

Οι κάτοικοι έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι επιθυμούν τη μεταγκετάσταση της αεροπορικής βάσης των πεζοναυτών που βρίσκεται στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Futenma ενώ έχουν γίνει διάφορες διαμαρτυρίες σχετικά. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν μετά από ένα ατύχημα που έγινε κοντά τη βάση που αφορά ένα στρατιωτικό αεροσκάφος και έπειτα το βιασμό ενός μικρού κοριτσιού από τρεις αμερικανούς. Υπάρχουν επίσης αρκετοί οι οποίοι επιθυμούν να φύγει τελείως η βάση από το νησί. 

Τα μισά από τα 50.000 στρατεύματα των ΗΠΑ είναι εγκατεστημένα στην Οκινάουα. Ο στρατός των ΗΠΑ από την πλευρά του τονίζει ότι το επίπεδο εγκληματικότητας στην περιοχή αυτή της Ιαπωνίας είναι χαμηλότερο από το γενικό επίπεδο εγκληματικότητας.

onalert

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook