“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν σοβαρότερα προβλήματα – Αν κάποιοι θέλουν το επιμελητήριο πεδίο στείρας αντιπολίτευσης εμείς δεν ακολουθούμε σε αυτό το τέμπο”

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν από το να παρακολουθούν την αντιπαράθεση που διεξάγεται σε προεκλογικό επίπεδο, δήλωσε ο κ. Μαργαρώνης σχολιάζοντας το κλίμα πόλωσης που έχει δημιουργηθεί προεκλογικά στο ΕΒΕΧ. 

Όπως είπε, αν κάποιοι θέλουντο Επιμελητήριο πεδίο στείρας αντιπολίτευσης, ο συνδυασμός του δεν πρόκειται να ακολουθήσει σε αυτό το τέμπο. Μάλιστα, ο κ. Μαργαρώνης απέδωσε την πόλωση που έχει δημιουργηθεί προεκλογικά στην απειρία κάποιων υποψηφίων να διαχειριστούν καταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού του “Νέα Πορεία”, υπογράμμισε ότι η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει τα μέλη του επιμελητηρίου ενωμένα παρά τις προεκλογικές αντεγκλίσεις. Όπως είπε χρειάζεται σοβαρότητα και ηρεμία και απαντώντας στην απροθυμία που εξέφρασε ο κ. Ροκάκης για συνεργασία την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο κ. Μαργαρώνης είπε πως οι επιμελητηριακές παρατάξεις οφείλουν να συνεργάζονται για την ανάπτυξη του τόπου και δεν πρέπει να βιάζεται κάποιος να πει ότι δεν θα συνεργαστεί.

Ως προς το περιβόητο ντιμπέιτ, ανέφερε ότι από τον ίδιο έχει ήδη φύγει γραπτή πρόσκληση προς τους ανθυποψηφίους του για συνάντηση απόψε προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες.

Τέλος, ο κ. Μαργαρώνης μετά από σχετική ερώτηση σχολίασε και το γεγονός ότι ο δήμαρχος Κισσάμου, σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Ροκάκη, απαντώντας ότι “ο κάθε δήμαρχος είναι υπεύθυνος για τις δηλώσεις που κάνει και για τις πράξεις του”

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε από τον κ. Μαργαρώνη στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος του συνδυασμού το οποίο όπως τόνισε δεν περιέχει καμία πρόταση αντιγραφή κάποιου άλλου επιμελητηριακού συνδυασμού.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μαργαρώνης στη συνέντευξη τύπου

“Κάποιοι υποψήφιοι είναι άπειροι και δεν ξέρουν να διαχειριστούν τα πράγματα”

“Ο κόσμος αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρεται για το αν θα πούμε μια κουβέντα ο ένας ή δυο κουβέντες ο άλλος ως αντιπαράθεση πολιτική στον προεκλογικό αγώνα. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή έχει τεράστια προβλήματα. Μπορεί μεν η οικονομία των Χανίων και της Κρήτης να πηγαίνει καλύτερα από την υπόλοιπη χώρα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι περίπου πάνω από τις μισές επιχειρήσεις δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και είναι χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα ή μπαίνουν συνεχώς σε ρυθμίσεις. Άρα αυτό είναι το πρόσταγμα και τα θέματα που σε αυτή τη φάση πρέπει να τεθούν. Έχουμε μπροστά μας 6 ημέρες που μπορούμε να το κουβεντιάσουμε.

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διχοτόμηση, υπάρχει πόλωση, γίνεται ένας προεκλογικός αγώνας και καμιά φορά επειδή πολλοί υποψήφιοι είναι άπειροι, δεν ξέρουν να διαχειριστούν κάπως τα πράγματα. Οπότε λογικό είναι να συμβαίνουν κάποια πραγματάκια παραπάνω από τα συνηθισμένα. Η επόμενη ημέρα σίγουρα πρέπει να μας βρει ενωμένους σε μια προγραμματική σύγκλιση πάνω απ’ όλα γιατλι ο φορέας Επιμελητήριο είναι ΝΠΔΔ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει μέσα σε 6 χρόνια να είναι ο σημαντικότερος εταίρος ανάπτυξης επιχειρηματική και οικονομικής για τα Χανιά. Θέλει λοιπόν σοβαρότητα, ηρεμία, ενότητα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας.”

 

“Δεν θα γίνει εδώ πεδίο στείρας αντιπολίτευσης. Αν κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το τέμπο εμείς δεν θα είμαστε δίπλα τους”

“Σε πολλά επιμελητήρια δεν υπάρχει αυτοδυναμία κάποιας παράταξης και συνεργάζονται. Αυτό συμβαίνει σε πολλά επιμελητήρια ανά τη χώρα. Δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί εδώ, εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία στην παράταξή μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργαστούμε την επόμενη ημέρα, γιατί κανείς δεν περισσεύει, υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι και θα πρέπει κάθε ιδέα να αξιολογείται και να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της διοίκησης ανεξάρτητα από το από πού προέρχεται. Αυτό το κάναμε και στα 6 χρόνια που πέρασαν και γι αυτό είδατε πάρα πολλούς ανθρώπους και συμβούλους από την παράταξη του κ. Σπανουδάκη να είναι μαζί μας αυτή τη στιγμή και αυτό κάτι σημαίνει. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε τόσο πολύ και να λέμε δεν συνεργαζόμαστε γιατί είναι λάθος. Πρέπει και οφείλουν οι επιμελητηριακές παρατάξεις να συνεργάζονται, διότι είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας ανάπτυξης και στήριξης των επιχειρήσεων.

Δεν θα γίνει εδώ πεδίο στείρας αντιπολίτευσης. Αν κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το τέμπο εμείς δεν θα είμαστε δίπλα τους. Το ότι πρέπει να ελέγχεται η κάθε διοίκηση είναι σαφές, θα πρέπει να γίνεται όμως πάντα αναπτυξιακά και εποικοδομητικά.”

 

“Κάθε δήμαρχος υπεύθυνος για τις δηλώσεις του”

“Τα Χανιά δεν τα κατάφερναν τόσα χρόνια γιατί δεν υπήρχε ομόνοια, σύμπνοια και συνεργασία. Καταφέραμε λοιπόν τα τελευταία χρόνια, ως ουδέτερο έδαφος το Επιμελητήριο, να μπορούν και οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας και όλοι οι φορείς να καθόμαστε σε ένα τραπέζι και να συζητάμε. Τώρα ο κάθε δήμαρχος είναι υπεύθυνος για τις δηλώσεις που κάνει και για τις πράξεις του.”

 

“Έκανα γραπτή πρόσκληση για το ντιμπέιτ στους υπόλοιπους υποψηφίους”

Όσον αφορά στο ντιμπέιτ επικοινωνήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, η πρότασή μας έχει φύγει από εμάς γραπτώς και σήμερα καλέσαμε τους δυο επικεφαλής 18.00 το απόγευμα για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Φαντάζομαι ότι μέχρι την Πέμπτη θα προχωρήσει η διαδικασία.

Οι τρεις άξονες των προγραμματικών θέσεων

“Παρουσιάζουμε τις προγραμματικές θέσεις για το 2018-22. Το υπόμνημα αυτό έρχεται να συμπληρώσει το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης εξειδικεύοντάς το ανά κλάδο, ανά άξονα οικονομικής δραστηριότητας και ανά περιοχή ή δήμο. Οι θέσεις αυτές είναι απόσταγμα 6 ετών εμπειρίας και είναι συνέχεια της πολιτικής και των δράσεων μας. Καμιά πρόταση δεν είναι αντιγραφή κάποιου άλλου επιμελητηριακού συνδυασμού. Αυτό το πρόγραμμα συμπληρώθηκε και με τις προτάσεις των υποψήφιων συμβούλων μας και είναι δεσμευτικό για τη διοίκησή μας. Κινείται σε τρεις διαφορετικούς άξονες:

  • Αύξηση του ΑΕΠ των Χανίων
  • Στήριξη των χανιώτικων μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Προσέλκυση των επενδύσεων μέσω όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook