Την κυριαρχία των Ευρωπαίων στην κατηγορία των supercar υπερυψηλών επιδόσεων σκοπεύει να απειλήσει το αμερικάνικο υβριδικό Aria FXE των 1.150 ίππων που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες.

Το εντυπωσιακό supercar θα προσφέρεται με δύο κινητήρια σύνολα. Η βασική έκδοση Aria FE θα χρησιμοποιεί ένα ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 6.2 λίτρων για τον οποίο η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές απόδοσης αποκαλύπτοντας μόνο πως θα τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς.

Η πιο ισχυρή έκδοση FXE θα συνδυάζει ένα V8 θερμικό κινητήρα 720 ίππων με ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων συνολικής απόδοσης 540 ίππων. Η συνδυαστική συνολική ισχύς του υβριδικού συστήματος θα αγγίζει τους 1.150 ίππους και 182 kg ροπής! Μέρος του συστήματος θα είναι και η συστοιχία μπαταριών Ιόντων-Λιθίου 10kWh ενώ ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η μετάδοση με πιο το πιο πιθανό σενάριο να αφορά την χρήση κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Xtrac επτά ή οκτώ σχέσεων. 

Το supercar της Aria θα χρησιμοποιεί ανθρακονήματα για την κατασκευή του μονοκόκ αλλά και πολλών εξωτερικών τμημάτων του αμαξώματος ενώ θα υπάρχουν και πολλά τμήματα από τιτάνιο από 3D εκτυπωτή. Το Aria FXE θα χρειάζεται για την επιτάχυνση 0-100 km/h λιγότερα από 3’’ ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα αγγίζει τα 340 km/h. H Aria σκοπεύει να περιορίσει την συνολική παραγωγή των FE και FXE στα 400 αντίτυπα με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται μέσα στο 2019 ενώ η τιμή θα πλησιάζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook