Σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου από τις 11:0 έως τις 15:00

Στάση εργασίας ενάντια στο συνδικαλιστικό νόμο πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου από τις 11:30 έως τις 15:00 οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι στις 12:00 θα συγκεντρωθούν στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αναφέρεται:

“Εν κρυπτώ και με μια μονοκονδυλιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί να βάλει τις βάσεις για την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία.

Μια κατάκτηση που κερδήθηκε με αίμα και αγώνες δεκαετιών, έρχεται να ξηλωθεί με μια τροπολογία που η κυβέρνηση θα έφερνε σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στη Βουλή και μάλιστα σε άσχετο νόμο, προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα. Όμως έγινε αντιληπτό κι έπειτα από την κατακραυγή των συνδικάτων την απέσυρε. Στόχος είναι να την επαναφέρει γιατί είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση από τους θεσμούς.

Πρόκειται για μια ενέργεια, που δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό, καμιά αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους βιομηχάνους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μια ενέργεια που δείχνει ξεκάθαρα ότι η “δίκαιη” ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων, μέσα από την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα και να βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα. Να δοθεί μαζική απάντηση ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι κάτι που το οφείλουμε στους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που θυσιάστηκαν, είναι κάτι που το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν άμεσα τη δική τους απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 11:30 έως την λήξη του πρωινού ωραρίου και συγκεντρωνόμαστε στις 12:00 μμ στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Κανείς να μη μείνει στη δουλειά!

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook