Παρουσίασαν προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία

Τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία παρουσίασαν σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (στις 3/12), κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, η Πρόεδρος του Σωματείου Α.με.Α. Ν. Χανίων, Αμαλία Μπασιά – Θεοδωράκη, το μέλος του Δ.Σ., Ευαγγελία Μπομπολάκη, καθώς και άλλα μέλη του Σωματείου. 

Ειδικότερα σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δήμου Χανίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, τέθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της βελτίωσης των υποδομών για τη μεταφορά και μετακίνηση των Α.με.Α.

Ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε τη στήριξη του στα αιτήματα του Σωματείου και τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε να διευκολύνονται τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητα τους. Σε δήλωσή του μάλιστα ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει: 

“Είναι γεγονός ότι οι υποδομές της πόλης μας είναι ελλιπείς ως προς τις ανάγκες των Α.με.Α., ωστόσο εργαζόμαστε για μια πόλη φιλική για τους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλου είδους προβλήματα. Η πολιτική της δημοτικής μας αρχής στηρίζει τους συμπολίτες μας με αναπηρία, προωθώντας σημαντικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται νέες. 
Ενδεικτική, είναι η προώθηση μελετών ανακατασκευής δρόμων, ξεκινώντας από τη διαδρομή Τζανακάκη – Χ. Γιάνναρη – Σκαλίδη, καθώς και η ανάπλαση της ακτής Παπανικολή στη Νέα Χώρα, όπου έχει ληφθεί μέριμνα για κατασκευή υποδομών διευκόλυνσης της κίνησης των Α.με.Α. 

Ο Δήμος μας πρωτοπορεί πανελλαδικά, έχοντας ήδη εγκαταστήσει ράμπες κολύμβησης SEATRAC,  σε τρεις παραλίες, στο κέντρο στη Νέα Χώρα, δυτικά στους Αγ. Αποστόλους και ανατολικά στον Αγ. Ονούφριο, ενώ στον προγραμματισμό μας είναι να εγκατασταθούν νέες και σε άλλα σημεία.  

Κατασκευάζουμε W.C. για Α.με.Α. στους δημόσιους χώρους, όπως στον Δημοτικό Κήπο, και αλλού. Πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξη μας προς τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν ισότιμης συμμετοχής”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook