Όπως αποκάλυψε, κάποιοι είχαν στα χέρια τους φωτογραφίες και video ερωτικού περιεχομένου της κόρης της και τα είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο

Τις συνθήκες που οδήγησαν την 22χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ στην αυτοκτονία καλούνται να διερευνήσουν οι Αρχές, μετά την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Η Λίνα, φοιτήτρια Βιολογίας και αθλήτρια του kick boxing, έβαλε τέλος στη ζωή της τον περσινό Νοέμβριο, όταν πήδηξε από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του Ιδρύματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αιτία της εισαγγελικής παραγγελίας αποτέλεσαν οι δηλώσεις της μητέρας της 22χρονης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή προς την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, παράνομη βία, αλλά και παραβάσεις για την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητά «να γίνει η ηλεκτρονική αναζήτηση των ιχνών τυχόν εγκληματικής συμπεριφοράς για τήρηση, αποθήκευση, επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, των απειλών μέσω διαδικτύου για πράξη ή ανοχή, ένωσης προσώπων για διάπραξη κακουργήματος».
Παράλληλα, ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από μάρτυρες, αλλά και να γίνει «κάθε δικονομική ενέργεια για τη διαπίστωση των παραπάνω πράξεων», ενώ εάν εντοπιστούν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων «να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από υπόπτους».
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του «E», η μητέρα της 22χρονης ανέφερε: «Εκβίαζαν την κόρη μου ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικές φωτογραφίες της και την ώθησαν στην αυτοκτονία».

Όπως αποκάλυψε, κάποιοι είχαν στα χέρια τους φωτογραφίες και video ερωτικού περιεχομένου της κόρης της και τα είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

«Την εκβίαζαν. Δεν ήταν μόνο οι φωτογραφίες. Ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα και την εκβίαζαν να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή της», πρόσθεσε.