Νόμιζε ότι το χάμστερ της πέθανε και το έθαψε. Δεν ήξερε όμως ότι αυτά τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη…

Η Lisa Goodman από το Oxfordshire έμεινε έκπληκτη όταν γύρισε σπίτι και η κόρη της της ανακοίνωσε ότι έθαψε το χάμστερ γιατί είχε πεθάνει. Το κοριτσάκι όμως δεν είχε ιδέα ότι το χάμστερ απλά είχε πέσει σε χειμερία νάρκη.

Ο Fudge, το χάμστερ της οικογένειας ξαφνικά μια μέρα άρχισε να κοιμάται για ώρες. Η πιτσιρίκα της οικογένειας που το φρόντιζε άρχισε να ανησυχεί. Έβγαλε από το κλουβί το χάμστερ όμως αυτό δεν κουνιόταν. Επειδή νόμιζε ότι είχε πεθάνει, αποφάσισε να το θάψει για να το τιμήσει.

Όμως το ζώο δεν είχε πεθάνει. Η 38χρονη μητέρα της μόλις πήρε είδηση τι είχε συμβεί, έσπευσε να ξεθάψει το χάμστερ, καθώς το ζώο είχε απλά πέσει σε χειμερία νάρκη. Η ιστορία κάνει τώρα τον γύρο του διαδικτύου με την μητέρα να προειδοποιεί όσους έχουν στο σπίτι τους χάμστερ ότι πρέπει να γνωρίζουν ότι πέφτει σε χειμερία νάρκη, ώστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος. Το χάμστερ ευτυχώς σώθηκε.

«Έλαβα πολλά μηνύματα με το ποστ μου. Νομίζω ότι προκάλεσα πανικό χωρίς να το θέλω. Πολλοί μου είπαν ότι στο παρελθόν είχαν θάψει πολλά χάμστερ. Δεν είχαν ιδέα για τον χειμέριο ύπνο τους. Η κόρη μου, Lilly ήταν πολύ συνδεδεμένη με τον Fudge και χαίρομαι που τελικά όλα πήγαν καλά», δηλώνει η μητέρα.

Με τον όρο χειμερία νάρκη χαρακτηρίζεται μια κατάσταση μακράς ύπνωσης στην οποία και περιέρχονται πολλά ζώα κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, και ιδιαίτερα εκείνα που ζουν σε ψυχρότερα γεωγραφικά πλάτη.

Γενικά η χειμερία νάρκη αρχίζει όταν ο καιρός κρυώνει και η αναζήτηση τροφής είναι πολύ δυσχερής, ενώ η θερμοκρασία του σώματος των θηλαστικών διατηρείται στο συνηθισμένο επίπεδο που όμως μπορεί και να φθάσει τους 0° (όπως στη περίπτωση των χάμστερς), ή να φθάσει ακόμη και στη θερμοκρασία περιβάλλοντος (π.χ. νυχτερίδες).

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook