Ο κινηματογραφικός παραγωγός είχε φάει πάνω από 34 εκατ. ευρώ από φίλους και οικογένεια

Οι φίλοι του έπιναν νερό στο όνομά του. Η οικογένειά του τον λάτρευε. Οι επενδυτές του τον θεωρούσαν ό,τι καλύτερο στον χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών.

Και οι καλλιτέχνες τον αγαπούσαν και ιδιαιτέρως η Ντρου Μπάριμορ.

Μόνο που αυτός τελικά τους «δάγκωσε» όλους, καταχράστηκε όσο περισσότερο χρήμα μπορούσε να βρει και έγινε καπνός.

Τον έψαχνε όλη η Αγγλία, μόνο που ο «πολύς» Felix Vossen αποδείχτηκε φαντομάς. Τον έπιασαν τελικά στην Ισπανία και εκδόθηκε στην Ελβετία, όπου καταδικάστηκε πρόσφατα σε ποινή φυλάκισης έξι ετών.

Πριν τα κάνει όλα αυτά, ο Βρετανός Felix ήταν γόνος ενός ζάπλουτου υφασματέμπορα και διάνοια στα μαθηματικά, ο οποίος την είχε δει μεγαλοπαραγωγός του σινεμά. Είχε ήδη στο ενεργητικό του μερικές πετυχημένες παραγωγές, όπως το «The Sweeney» με τον Ray Winstone, αλλά και το «Miss You Already» με την καλή του φίλη Ντρου Μπάριμορ.

Περιζήτητος εργένης και γνωστός γυναικάς, ο Felix απολάμβανε τη ζωή μέχρι το μεδούλι, μόνο που θα αποδεικνυόταν τελικά πως τα πόδια του ήταν… πήλινα.

Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε από το πανάκριβο λονδρέζικο διαμέρισμά του και όλοι έκλαιγαν. Έκλαιγαν τα λεφτά τους φυσικά! Πολλοί του είχαν εμπιστευτεί εκατομμύρια, 34 εκατομμύρια για να είμαστε ακριβείς, για τις επόμενες κινηματογραφικές παραγωγές του και τώρα τον αναζητούσαν μανιωδώς.

Όταν τον τσάκωσαν τελικά στην Ισπανία με διεθνές ένταλμα σύλληψης, είχε πάνω του 11 κινητά αλλά και μετρητό της τάξης των 115.000 ευρώ. Όταν εκδόθηκε στην Ισπανία για να δικαστεί, ο 43χρονος πλεϊμπόι ομολόγησε στο δικαστήριο της Ζυρίχης την ενοχή του στα αδικήματα της απάτης, της κατάχρησης, αλλά και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση.

«Συγνώμη για τη ζημιά που προκάλεσα. Έφερα πολλή κακοτυχία. Έζησα μέχρι το τέλος με την πεποίθηση ότι η τύχη με έχει κάπως στο χέρι», είπε στο δικαστήριο, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Neuen Zürcher Zeitung». Η τελευταία του κίνηση ήταν μάλιστα να ξοδέψει τα τελευταία του λεφτά αγοράζοντας 50 λαχεία, μπας και πλουτίσει ξανά και αποπληρώσει τα χρέη του.

Όπως μας λένε όμως οι «Times», παρά την καταδίκη του οι επενδυτές του δεν πήραν πίσω δεκάρα τσακιστή. Η εφημερίδα εκτιμά την «τρύπα» που άφησε στην κινηματογραφική αγορά σε περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook