Πένες με φέτα, πιπεριές , μυρωδικά και φέτες για να τις απολαύσετε σκέτες με μια μεγάλη σαλάτα επιλογής σας στο καθυμερινό οικογενειακό τραπέζι ή σερβιρισμένα στο μπουφέ σας. Μια πολύ απλή συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο κρεμώδες ζυμαρικό στο φούρνο.

Υλικά 

1/2 κιλό πένες
120 γρ. τυρί φέτα
3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelhia
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. επιπλέον για λάδωμα του πυρέξ
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 φλ. τσαγιού ελιές πράσινες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωράει τις πένες.

Βράζετε, σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό, τις πένες “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1/3 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα σουρώνετε και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.

Ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τη ψιλοκομμένη πιπεριά και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη ρίγανη ή θυμάρι, το δυόσμο, το μαϊντανό και τις ελιές (προαιρετικά) και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 2 λ. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε με ένα πιρούνι τη φέτα, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μείγμα φέτας και το μείγμα κρεμμυδιών-πιπεριάς τηγανιού μέσα στη κατσαρόλα με τις πένες, ρίχνετε και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε να ενσωματωθούν πλήρως.

Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο πυρέξ, το πασπαλίζετε (προαιρετικά) με επιπλέον τυρί τριμμένο επιλογής σας (π.χ. τριμμένη παρμεζάνα, τσένταρ κ.λ.π.). Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τις πένες στο φούρνο για 10 λ. Ξεσκεπάζετε το πυρέξ από το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 10-15 λ. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

sintayes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook