Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης τα «πόθεν έσχες» χρήσης 2015.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης τα «πόθεν έσχες» χρήσης 2015, των πολιτικών προσώπων, δημάρχων και περιφερειαρχών.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά συνολικά 925 δηλώσεις. Εννέα υπόχρεοι δεν κατέθεσαν, ως όφειλαν, δήλωση περιουσιακής κατάστασης και η Επιτροπή θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα για τη διάπραξη του αδικήματος της μη υποβολής.

Οι δηλώσεις για τα «πόθεν έσχες» θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα παραμείνουν αναρτημένες για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, αλλά και για τρία ακόμα χρόνια από τη λήξη της.

Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα 

Η δήλωση του κ. Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει αυτή τη φορά και τα περιουσιακά στοιχεία της συντρόφου του Περιστέρας Μπαζιάνα. Στον πίνακα των εσόδων ο κ. Τσίπρας δηλώνει περίπου 68.000 ευρώ και συγκεκριμένα: Συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες 19.336 ευρώ, ως «άλλη περίπτωση» που συνήθως είναι η αφορολόγητη βουλευτική αποζημίωση 45.769, 46 ευρώ, «από ακίνητα» 1.740 ευρώ, μερίσματα και τόκοι 1,72 ευρώ και«άλλη περίπτωση» 947,42 ευρώ.

Η κυρία Μαζιάνα δηλώνει 13.694,2 ευρώ ως καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και 1,08 ευρώ από τόκους καταθέσεων. Επίσης η σύζυγος του πρωθυπουργού διατηρεί θυρίδα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας που «άνοιξε» το 2013.

Συνολικά έξι τραπεζικούς λογαριασμούς διατηρεί ο κ. Τσίπρας σε τραπεζικά καταστήματα της Ελλάδας. Οι συνολικές του καταθέσεις ωστόσο δεν ξεπερνούν 7.000 ευρώ. Επίσης, η κυρία Μπαζιάνα διατηρεί επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με περίπου 19.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα ενώ η σύζυγός του κάτοχος οικοπέδου 292 τ.μ. στην Αρτέμιδα με έτος κτήσης το 2011 (γονική παροχή). Ο κ. Τσίπρας διατηρεί στην κατοχή του μοτοσυκλέτα 650 κ.ε ενώ η σύζυγός του απέκτησε ΙΧ 1.200 κ.ε. το 2013 έναντι 14.000 ευρώ.

Δείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Δείτε το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα εδώ

Δείτε το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ

Δείτε το πόθεν έσχες του Πάνου Καμμένου εδώ

Δείτε το πόθεν έσχες της Φώφης Γεννηματά εδώ

Δείτε το πόθεν έσχες του Σταύρου Θεοδωράκη εδώ

Δείτε το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα εδώ

Δείτε το πόθεν έσχες του Βασίλη Λεβέντη εδώ

Δείτε το πόθεν έσχες του κ. Μιχαλολιάκου εδώ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook