Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Σφηνάρι της Κισσάμου στα Χανιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί σε δύο μέτωπα, προς Σφηνάρι και Λουσακιές, ενώ μέχρι τις 5 το απόγευμα οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, κατάφεραν να την περιορίσουν σε 1 μόνο μέτωπο (στις Λουσακιές) που παρέμενε ενεργό και έκαιγε σε δύσβατη περιοχή.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, o κ. Σκουλούδης, Προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, \”η φωτιά δεν μας ανησυχεί πια, αλλά θέλουμε πριν νυχτώσει να έχει σβήσει και αυτό το τελευταίο μέτωπο\”.

Πράγματι, γύρω στις 7 το απόγευμα, όπως μας ενημέρωσε προιστάμενος ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, επέστρεψε από τη Ζάκυνθο όπου βρίσκονταν για την κατάσβεση πυρκαγιάς, το βαρέως τύπου πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στα Χανιά, και κάνοντας γύρω στις 15 ρίψεις, βοήθησε, παρέα με το 6μελές πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο, να τεθεί και η τελευταία εστία φωτιάς υπό πλήρη έλεγχο.

Παρόλο που πια στην περιοχή δεν υπάρχει ίχνος φωτιάς και καπνού, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για το φόβο αναζωπύρωσης.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπήρξε άμεση και στο σημείο έσπευσαν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Χανίων και του Πυροσβεστικού σταθμού της Κισσάμου, με 26 άνδρες ενώ το τμήμα ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων  έστειλε ένα υδροφόρο όχημα, από το Ναύσταθμο Κρήτης.

Επίσης στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχε  και  το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο.

Πάντως δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές ενώ η πυρκαγιά έκαψε περίπου 200 με 300 ελαιόδενδρα , καλιεργήσιμες και κυρίως  χορτολιβαδικές εκτάσεις, που για την ώρα ξεπερνουν τα 1000 στρέμματα.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης κ. Γ. Τρυγώνης η κατάσταση βελτιώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εκδήλωση της φωτιάς χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθεις των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

 Τέλος ο κ. Κουρουπάκης επέστησε την προσοχή στους  Χανιώτες, καθώς ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς στα Χανιά θα είναι υψηλός και τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook