Το  Εργατ/κό  Κέντρο Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετέχουν στη γενική απεργία της 14ης  Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, η σημερινή κυβέρνηση για μία ακόμη φορά έχει βάλει στο στόχαστρο όλους τους εργαζόμενους έχοντας στα σχέδιά της περικοπές μισθών και συντάξεων, εξαθλιώνοντας και οδηγώντας στην φτώχεια τον ελληνικό λαό. Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και εκτελώντας τις εντολές της τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων. Με την ψήφιση του Ν.  4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο), τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ γίνεται αντιληπτό ότι οι μισθοί θα περικοπούν και πάλι.

Θέλουμε να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η φοροληστρική επιδρομή από τη σημερινή συγκυβέρνηση και να πάψει να εκτελεί τις εντολές της συμμορίας του διεθνούς κεφαλαίου που σκοπό έχει να ξεπουλήσει την χώρα μας και να εξαθλιώσει τους Έλληνες πολίτες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1)Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.Κάτω τα χέρια από τον συνδικαλιστικό νόμο, το δικαίωμα στην απεργία το οποίο αποκτήθηκε με αγώνες.     

 2)Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης  ΤΩΡΑ  και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ΕΥΡΩ ,κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ΕΥΡΩ

3)Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα.

4)Να καταργηθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου, το έκτρωμα για ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό

5)Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών

6)Κανένας πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook