Στο πλαίσιο του έργου CRISS

Στο πλαίσιο του έργου CRISS πραγματοποιήθηκε από 29 έως 30 Νοεμβρίου η τέταρτη διακρατική συνάντηση εργασίας στην κροατική πρωτεύουσα, στο Ζάγκρεμπ.

Παρά τον κρύο και βροχερό καιρό, τα μέλη του CRISS, 15 συνολικά εταίροι από 9 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες (Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Δημόσιοι Φορείς), έλαβαν θερμή υποδοχή από τους Κροάτες οικοδεσπότες και ειδικά από το Κροατικό Δίκτυο Ακαδημαϊκών και Ερευνών (CARNet).

Το συγκριμένο έργο, που έχει ως στόχο να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό περιβάλλον για την απόκτηση, αξιολόγηση και πιστοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε περισσότερα από 490 σχολεία, 25.400 μαθητές και 2.290 εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στη συνάντηση αυτή, τα μέλη του CRISS μπήκαν στις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου καθώς κάθε μέλος παρουσίασε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, καθορίζοντας τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για την εξέλιξη του έργου και την πιλοτική εφαρμογή του στα σχολεία.

Ένα από τα κύρια θέματα που καλύφθηκαν στο Ζάγκρεμπ ήταν σχετικό με την μεθοδολογία αξιολόγησης από το UOC (Open University of Catalonia) της πρώτης ομάδας σεναρίων που στάλθηκαν από τους εταίρους. Σενάριο είναι μια σειρά μαθησιακών δραστηριοτήτων και ασκήσεων σχεδιασμένων να καλύπτουν μια ψηφιακή ικανότητα μέσω της εκμάθησης περιεχομένου. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό ανάπτυξης του έργου, τους επόμενους μήνες θα εισαχθούν περαιτέρω βελτιώσεις ποιότητας στο περιεχόμενο. οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την παρουσίαση του Diginext σχετικά με την απόδοση του Magellan, μίας location-based συνεργατικής μαθησιακής εμπειρίας που περιελαμβάνει τη χρήση δράκων σχεδιασμένων για μαθητές. Η ανάπτυξη του λογισμικού στην πλατφόρμα CRISS προχωράει σύμφωνα με τον προγραμματισμού του έργου. Τέλος, όσον αφορά την πιλοτική εφαρμογή του έργου στα σχολεία, τα μέλη της ομάδας έργου καθόρισαν ότι μπορεί να διεξαχθεί τόσο online όσο και onsite εξίσου αποτελεσματικά.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης συμμετείχαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικών Υποθέσεων, Ανδρεαδάκη Βάλια, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πανσεληνάς Γιώργος, ο Σχολικός Σύμβουλος Πολιτικών Μηχανικών Τζωρτζάκης Γιάννης, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Γώγουλος Γιώργος και η υπεύθυνη διαχείρισης του έργου Πιταροκοίλη Στέλλα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook