Διοργάνωση τουρνουά γρήγορου σκακιού για την ενίσχυση του Τατσαρωνάκειου Ιδρύματος

Το επίσημο “πάντρεμα” της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων με την εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ Σαμαριά καθώς και η διοργάνωση τουρνουά αλληλεγγύης ανακοινώθηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Αντιπεριφέρεια Κρήτης.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Καστέλι Κισσάμου,στο Τσατσαρωνάκειο και πρόκειται για ένα  πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, για την ενίσχυση του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου.

Μέγας χορηγός αυτής της προσπάθειας είναι η ΕΤΑΝΑΠ Σαμαριά, ενώ για την συνεργασία αυτή ο κ.Σπυριδάκης,πρόεδρος της Σ.Α.Χ δήλωσε μεταξύ άλλων “Σήμερα έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε το επίσημο ξεκίνημα της σκακιστικής ακαδημίας Χανίων με την εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ Σαμαριά, που είχαμε την τιμή να μας επιλέξει ωστέ να είναι συνοδοιπόρος στην Πανελλήνια και διεθνή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε το σκάκι της πόλης μας”.Αναφορικά με το σκοπό του τουρνουά ανέφερε “σκοπός μας να ευαισθητοποιήσουμε γονείς, αθλητές και άλλους συλλόγους στην ανάγκη της αλληλοβοήθειας συμπαράστασης και αλληλεγγύης.”

Στα πλαίσια της συνέντευξης, ο πρόεδρος της Σ.Α.Χ  ανακοίνωσε δυο πανελλήνια πρωτάθληματα που θα διεξαχθούν σε δυο φάσεις.Το πρωτάθλημα για άνδρες και γυναίκες κάτω των 18 ετών, 2-8 Ιανουαρίου και μερικό καιρό αργότερα, τον Απρίλιομ 8 με 13 του μηνός, το αντίστοιχο για άτομα κάτω των 20 ετών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ, Μανόλης Αποστολάκης για τη συνεργασία με την Σ.Α.Χ τόνισε:

“Το 2018 Η ΕΤΑΝΑΠ συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας, πλούσιας επιχειρηματικής δραστηριότητας με καλές και με κακές στιγμές. Όλα αυτά τα χρόνια , αντλούμε δύναμη από τον Κρητικό λαό που μας στηρίζει. Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας επιστρέφει ένα μέρος τον κερδών της σε αυτή. Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την σκακιστική ακαδημία Χανίων και τον σύλλογο ΚΑΙΣΣΑ.Το σκάκι δίνει οξυδέρκεια και αυτοπεποίθηση,στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα  σήμερα. Πιστεύουμε ότι οι Χανιώτες θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες όπως το σκάκι και οι γονείς να μην ξεχνούν να τα επιβραβεύουν για την προσπάθεια που κάνουν.”

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ανέφερε:

“Η σκακιστική ακαδημία, πρωτοπορεί για άλλη μια φορά όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και στο φιλανθρωπικό κομμάτι που χρειάζεται ο τόπος μας. Είναι αξιέπαινη ότι εκτός από την προβολή του τόπου μας, μπαίνει μπροστά τα τελευταία χρόνια βοηθώντας τις ευπαθείς ομάδες. Οι φορές συμμετέχουμε με όσες δυνάμεις και δυνατότητες έχουμε. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΤΑΝΑΠ.”

Ο κ.Βουλγαράκης μάλιστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο της ΕΤΑΝΑΠ Μανόλη Αποστολάκη, αναφέροντας ότι “η ευαισθησία του, συγκινεί όλους εμάς”

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,  Μανόλης Αδοντάκης, ανέφερε  σχετικά με την διοργάνωση ότι “Ο Δήμος Χανίων, στηρίζει αθλητικές δράσεις που έχουν πολλαπλό χαρακτήρα όπως αυτούς που διοργανώνει η σκακιστική ακαδημία Χανίων. “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook