Το ματς με τη Σπάρτη βρίσκεται στο "κάδρο" για τον ΑΟ Χανιά/Κισσαμικό και για τη "μάχη" αυτή έκαναν δηλώσεις ο Γιώργος Πετράκης και ο Αρντίτ Τόλι.

Ο προπονητής της χανιώτικης ομάδας είπε τα εξής:

Για το αν είναι ένα "τεστ" το ματς με τη Σπάρτη για το πώς θα διαχειριστούν οι παίκτες του την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα: «Εγώ προσωπικά και η ομάδα μου δεν σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Θέλουμε να παρουσιάζουμε μία καλή εικόνα, στο ποδόσφαιρο είναι και τα τρία αποτελέσματα μέσα. Σίγουρα μας στενοχωρεί με βάση την παρουσία μας ότι δεν πήραμε αυτό που πραγματικά αξίζαμε μέσα στον Άρη, αλλά αυτό μπορεί να μας πεισμώσει ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Σπάρτη».

Για την αλλαγή προπονητή στη Σπάρτη και το γεγονός ότι ίσως παρουσιάσει άλλο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια: «Το μόνο ενδεικτικό για εμάς είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα βρούμε μπροστά μας, αλλά μία προσέγγιση με βάση ότι το παιχνίδι είναι εντός έδρας μπορούμε να την κάνουμε και με βάση αυτό δουλεύουμε μέσα στη βδομάδα ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τα στοιχεία που πολύ πιθανόν θα χρειαστεί το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για την όλο και μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου και αν αποτελεί κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές: «Για εμάς είναι μεγάλη χαρά, το έχω πει ξανά από την αρχή της χρονιάς όταν έγινε αυτή η νέα προσπάθεια ότι μία νέα ομάδα χρειάζεται και τη βοήθεια του κόσμου και ανθρώπων που θέλουν να παρακολουθήσουν και να βοηθήσουν τον συγκεκριμένο σύλλογο με την καινούρια του δομή. Εμείς από τη δική μας πλευρά σαν αγωνιστικό τμήμα γι' αυτό τον λόγο προσπαθούμε και να πηγαίνει καλά η ομάδα, αλλά και να μπορούμε να φέρουμε τον κόσμο ξανά στο γήπεδο για να στηρίξει όλο αυτό το νέο εγχείρημα».

Από την πλευρά του ο διεθνής με την Εθνική Κ21 της Αλβανίας αμυντικός δήλωσε τα εξής: «Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι μία πολύ καλή ομάδα και κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Χρειαζόμαστε μία νίκη και για τον κόσμο μας αλλά και για να συνεχίσουμε με καλή ψυχολογία, όπως είχαμε και πριν από το παιχνίδι με τον Άρη. Κοιτάμε αυτό το παιχνίδι ξεχωριστά, δουλεύουμε πάνω σε αυτό και ευχόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα».