Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια. Μια συνταγή για ένα νόστιμο ελαφρύ, γρήγορο και εύκολο  φαγητό

Υλικά 

6-8 φιλετάκια χοιρινού ή 4 μπριζόλες χοιρινές
200 γρ. φρέσκα ολόκληρα μανιτάρια μικρά [*]
½ φλ. τσαγιού λάδι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο στο τρίφτη στο multi
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες [προαιρετικά]
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1-2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ
Ρίγανη  ή θυμάρι
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ή άλλο σκεύος, σωτάρουμε στο λάδι τις μπριζόλες ή τα φιλετάκια κι από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο [προαιρετικά], τα μανιτάρια τα σωτάρουμε όλα μαζί.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30- 40΄ ή και λιγότερο ανάλογα με το πάχος του χοιρινού.

Όταν μαλακώσει το κρέας μας, προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, τη μουστάρδα διαλυμένη σε 1/2 φλ. ζεστό νερό και ανακινούμε το τηγάνι μας να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε να σιγοβράζει με ανοιχτό το καπάκι για 5΄.

Τέλος σε 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουερ [1 ή 2 κουταλιές ανάλογα με το ζωμό που έχει μείνει στο φαγητό] το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακινούμε το φαγητό και το αφήνουμε στη φωτιά ακόμη 3-5΄μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή σαλάτα.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Σε αυτή τη περίπτωση, μκη ψιλοκόβετε το κρεμμύδι αλλά κόψτε το σε φέτες.

sintayes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook