Σπινθηροβόλα τα μάτια των εθελοντών-φοιτητών στο ΤΕΙ Κρήτης, που στήριξαν την 1η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της κοινότητας των 12.800 ατόμων

Την προηγούμενη της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντισμού και κάτω από το φωτεινό «βλέμμα» της μεγαλύτερης Πανσελήνου για το 2017, συνέπεσε να γίνει, η πρώτη στα χρονικά του ΤΕΙ Κρήτης, τόσο μεγάλη στήριξη εκδήλωσης του Ιδρύματος, από 53 εθελοντές-φοιτητές της. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο, με πολλά χαμόγελα, φωτισμένα από το φως των κεριών που άναψαν οι παρευρισκόμενοι, για να γίνει ενός λεπτού σιγή, και με την ευχή να επικρατήσει «Αλήθεια-Ελευθερία-Δικαιοσύνη» και πάνω από όλα «Αγάπη».

Η Γιορτή έγινε στο κεντρικό προαύλιο του ΤΕΙ Κρήτης, στο Ηράκλειο και ξεκίνησε με τη φωταγώγηση  τεσσάρων πεύκων και με τη συνοδεία ζωντανής εορταστικής μουσικής, τραγουδιών και χορού, με επίσης, εθελοντικές συμμετοχές από: την Νεανική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Ιδομενέως, του συγκροτήματος  κρουστών «Αντικρουστοί» από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, του μουσικού σχήματος τζαζ  «Music Education Lab Jazz Band» και του κρητικού μουσικού συγκροτήματος του Γ.Μπιτζανάκη και του χορευτικού συγκροτήματος «Μαρή».  Συνολικά, οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος ξεπερνούσαν τους ογδόντα.  

Η Γιορτή, είχε ως σκοπό την ένωση της κοινότητας των 12.800 ατόμων του ΤΕΙ Κρήτης, τη δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας, καθώς και τη σύσφιξη των σχέσεων του Ιδρύματος με τους τοπικούς παράγοντες, τους παραγωγικούς φορείς και γενικότερα, τους κάτοικους της Κρήτης. Επίσης, η στήριξη της γιορτής από εθελοντές-φοιτητές βοήθησε αισθητά στην ενδυνάμωση τους, στην καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και στην ανάπτυξη δράσεων οργανωμένου εθελοντισμού, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

Από μία τόσο παραμυθένια χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης, με την σύζυγό του και δύο από τα ξωτικά τους, που μοίραζαν σε όλα τα παιδάκια καραμέλες και «γέμιζαν» τον αέρα με χρυσόσκονη.

Στην κάλυψη των εξόδων της γιορτής συμμετείχαν εκτός από το ΤΕΙ Κρήτης και η εταιρία Χαλκιαδάκης Α.Ε., ως μέγας χορηγός, καθώς επίσης ο Κρητικός Φούρνος,  η εταιρία Ρούβας, το βιβλιοχαρτοπωλείο Copyline Σαματάς, η πρωτοβουλία, «Ίρις, η τέχνη της ευτυχίας», το εστιατόριο «Πεσκέσι», το Aegeo Spas, το Arion Palace Hotel, το Fata Morgana Studios καθώς και το «Γευσίνους» .    

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook