Η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου ζητά  απο τον Υπουργό Υγείας να ανασταλεί η πληρωμή φόρου εισοδήματος, τελών κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ για το επί τρεις μήνες απλήρωτο επικουρικό προσωπικό.

Αίτημα προς τον τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων του επικουρικού προσωπικού προς το δημόσιο,καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες, κατέθεσε η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

"Κύριε Υπουργέ,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε στο άκρως επίκαιρο και δυσάρεστο ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στο επικουρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δεσμεύσεις σας, αναμέναμε το πρόβλημα να διευθετηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, είτε με την θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είτε με δική σας νομοθετική ρύθμιση και η καταβολή των δεδουλευμένων να γίνει άμεσα και πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Δυστυχώς όμως σήμερα Παρασκευή 8.12.2017 δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, καμία απόφαση ελεγκτικού συνεδρίου και το χειρότερο καμία κατατεθείσα νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας για την επίλυση του θέματος.

Όποια λοιπόν και αν είναι η απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου την άλλη Τρίτη 12.12.2017, η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους θα γίνει στην καλύτερη περίπτωση στις 10.1.2018. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί θα ξεπεράσουν τους τρείς μήνες απλήρωτοι, ενώ ταυτόχρονα οι οικονομικές τους υποχρεώσεις τρέχουν και διογκώνονται.

Σας καλούμε λοιπόν μέχρις ότου λυθεί οριστικά το ζήτημα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να αναλάβετε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία να αναστείλετε τις οικονομικές υποχρεώσεις του επικουρικού προσωπικού προς το Δημόσιο, δηλαδή φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, Τέλη Κυκλοφορίας και όποια άλλη οφειλή βαραίνει τον εκάστοτε απλήρωτο υπάλληλο.

Σε κάθε περίπτωση όμως συνεχίζουμε να εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι η οριστική λύση θα δοθεί μόνο με την μονιμοποίηση των συναδέλφων".