Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πορεία υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε στην Αθήνα, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης & Καθαριότητας κ. Χάρη Μαμουλάκη. 

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσαν τον Υπουργό για την πορεία υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου, συζήτησαν για τις δυνατότητες επιπρόσθετων χρηματοδοτήσεων, ενώ παρουσίασαν και τα τέσσερα πρωτοποριακά Ευρωπαϊκά προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης βιοαποβλήτων στα οποία έχει ενταχθεί ο Δήμος Ηρακλείου, κάτι που τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων Ευρωπαϊκών Δήμων από πλευράς εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τις νέες οδηγίες της Ε.Ε. που αφορούν στην ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις προοπτικές και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση το επόμενο διάστημα.