Υλικά 

1.800 γρ. χοιρινά παιδάκια
1/2 φλ. τσαγιού τοματοπολτός
1/4 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας (δική σας ή έτοιμη εμπορίου)
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή 
1/2 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 
1 ½ κ.σ. Worcestershire sauce
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. σπορέλαιο
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
αλάτι πιπέρι

για το πικάντικο ρύζι

20 γρ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ρύζι Μπασμάτι (Basmati)
¼-½ κ.γ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. κουρκούμη
αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρο, χοντροκομμένα

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 βαθμούς στον αέρα. Καλύπτετε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη. 

Για τη bbq sauce: Σε ένα μπολ βάζετε το ντοματοπελτέ, τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το ξύδι, τη σάλτσα Worcestershire, το λάδι, 5-6 κ.σ. νερό και τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. 

Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια τα τοποθετείτε στο ταψί και με ένα πινέλο τα “βουρτσίζετε” με τη bbq sauce. Σκεπάζετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα παϊδάκια στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο γυρίζετε τα παϊδάκια από την άλλη πλευρά και τα βουρτσίζετε με την υπόλοιπη σάλτσα bbq, αν σας έχει περισσέψει, ή με τους ζωμούς από το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20-25 λ περίπου επιπλέον ή μέχρι να ψηθούν καλά.

Για το ρύζι: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το ρύζι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ρύζι, το τσίλι σε σκόνη, το κουρκούμη και αλάτι και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 λ να καλυφθεί το ρύζι από τα μπαχαρικά. Προσθέτετε το καλαμπόκι και 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών. Έχετε στην άκρη βραστό νερό και αν απαιτηθεί προσθέτετε επιπλέον βραστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20 λ μέχρι να απορροφηθεί το νερό και μαλακώσει το ρύζι. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το κόλιανδρο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε το ρύζι με τα παϊδάκια και τα συνοδεύετε με σαλάτα λάχανο. 

sintayes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook